Perbualan:Sultan Iskandar ibni Almarhum Sultan Ismail
Dari Wikipedia bahasa Melayu
Bismillahirrohmaanirohiim
Assalamu Alaikum Tuanku,
Name bete Tengku Parameswara, bete adalah cucu dari Sultan Mahmud,Sultan ke XXV dan terakhir dari Kerajaan Indragiri di Riau, Indonesia. Sultan Indragiri pertame adalah Sultan Merlang I merupakan salah seorang putre dari Sultan Mahmud I Melake Raye.
Pade kesempatan ini bete hendak menyampaikan maksud yang tekilan di hati yaitu untuk berjumpe dengan Tuanku Sultan Johor Sultan Ismail untuk menyambung silaturahmi mase silam.
Istane Kerajaam Indragiri sedang di bangun kembali dan direncanakan untuk diresmikan pade tahun ini, bile Tuanku berkenan untuk datang kami bermaksud untuk menjemput Tuanku ke perhelatan tersebut.
Alamat e-mail bete : tparameswara@tugu.com Mobile phone : 62-816895463 Telp rumah : 62-21-4713281
Bete berharap sekali untuk dapat menyambung kembali silaturahni dimase lampau menjadikan silaturahmi yang baik antare keluarge dan budaye antare Indragiri dan Johor.
Sembah bete, Tengku Parameswara