Kullanıcı mesaj:Doruksal/Belgelik-2006.08
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Belgelik |
[değiştir] Şablon
Merhaba, Müzik albümü şablonunuza yaptığınız "< - >" ekini gördüm. Benim ilk söylediğim üç nokta halinden tabii daha mantıklı ve güzel olmuş. Görünce "yahu ben nasıl düşünemedim" dedim hatta, ne yazık ki pratik bir zekam yok :) Neyse, ben de eğlence olsun diye bir deneme yapayım dedim; burada. Sizce çok mu zahmetli olur? Tabi bir de o resimleri tıklanabilir yapmak için şu an anasayfada kullanılan yoldan yararlanmak gerekecektir (resme tıkladığımızda açıklama sayfasına değil de başka bir sayfaya linkleme yolu, sanırım bir şablon kullanılıyor onun için de). Hem bu, hem de resim olmalarından dolayı yavaşlatma ihtimalleri de var(dır herhalde). Kısaca pek ümitli değilim ama...sadece bir fikir. Kolay gelsin. --farukahmet | mesaj 17:26, 6 Ağustos 2006 (UTC)
- Benden büyük olduğunuz için "sen" demek garip geliyor bana; ama istiyorsanız bundan sonra öyle konuşurum. Şimdi deneme sayfamdaki şablona bir de yılları ekledim ama albüm imajlarının üstüne denk gelsinler diye aralarına noktanoktanokta koymaktan başka çare bilmediğim için komik durdu biraz. Utanmadan bir de beyaza boyayıp sakladım. Ama fikri anlatıyor sanırım. --farukahmet | mesaj 17:44, 6 Ağustos 2006 (UTC)
Merhaba. Bir bakar mısın, nasıl olmuş? Sence bir çözüm sayılır mı? Eğer kapak girilmezse kendisi "kapak yok" resmini koyuyor (bunun nasıl yapıldığını da senden öğrendim ;) ). İstemeyen koymayabilir kısaca: Şablon deneme. Kolay gelsin. --farukahmet | mesaj 19:51, 10 Ağustos 2006 (UTC)
- Tekrar merhaba. Denememi biraz daha geliştirdim. Önceki albüm yoksa "debut", sonraki yoksa "son" yazıyor artık. Bana oldukça iyi görünüyor galiba. Diskografi kısmını unuttum...onu ekleyeyim. --farukahmet | mesaj 05:25, 11 Ağustos 2006 (UTC)
Merhaba.Debut'a itirazının ne olduğunu tam anlayamadım. "Debut, bir anlamda, "ilk albüm" demek." demişsin. Debut her anlamda ilk albüm demek (müzikte yani). Eğer Türkçe'de anlaşılmazlığa yol açabileceğinden, herkesin anlayamayacağından bahsediyorsan tamam da, "yanlış" değil. Önemli değil, senin şu anda yaptığın ("ilk XX albümü") gayet temiz ve anlaşılır oldu. Şıklık olarak yanyana durmaları tabi daha hoş ama bana sorarsan senin şimdi soktuğun hal de hiç fena değil. Ayrıca çok temiz, net. Bence (eğer illâ istiyorsan) renk kısmını da opsiyonel hale getirdikten sonra insanların beğenisine sunalım. Bir de "Albüm türü" kısmını eklemek gerek en üste. Dur ben yapayım hemen bunları. Ne dersin? Daha fazla uzatmaya gerek var mı? Gayet güzel oldu. Eline sağlık. --farukahmet | mesaj 11:48, 12 Ağustos 2006 (UTC)
-
- "albüm türü"nü ve renk opsiyonelliğini hallettim. Ancak bir şey fark ettim, eğer önceki veya sonraki albümlerden birinin kapağı yoksa "kapak yok" resmini koymuyor, o özellik sadece söz konusu albümün kendisinin kapağı yoksa çalışıyor. Gerçi anlaşılır bir neden var: eğer "kapak yok" gösterirse ve albüm ilk veya son albümse, öyle bir albüm varmış da sadece kapağı yokmuş gibi lk albümün önünde, son albümün de ardında fazladan bir albüm yeri beliriyor. Sanırım bunun çözümü yok. Elle gireceğiz "nocover.png" kısmını. Anlatamadıysam benim deneme sayfasına bir bakıver.
- "kapak yok" ibaresi keskin, evet. aslında halihazırda şu resim var:
. Ama 50px'de
okunmuyor.Senin dediklerini yazardık ama o da okunmaz. "kapak yok" yerine "kapak yükle" gibi teşvik edici bir şey mi yazalım dersin? --farukahmet | mesaj 12:49, 12 Ağustos 2006 (UTC)
- şimdi fark ettim. bir albümün ilk mi son albüm mü olduğunu soruyorsun sen şablonda (ilk/son albüm? =Evet). Bu kullanıcılar için çok karmaşık, gereksiz bir şey bence. Basitçe "önceki albüm" kısmının karşılığı boşsa çıkmalı o ibare. "önceki albüm olmasına rağmen yazmazlarsa..." diye endişeleniyorsan da endişelenme. Burası bir ansiklopedi, insanlar bir albüm sayfası yazarken ona da dikkat etsinler artık. "Ya yanlış ya da eksik yazarlarsa" diye endişelenilseydi en başta Wiki hiç olmazdı. değişikliği yapıyorum. --farukahmet | mesaj 12:58, 12 Ağustos 2006 (UTC)
- Yaptım. Artık "ilk albüm?" ya da "son albüm?" diye sormadan, verilen bilgiye bakarak hangisinin ne olduğuna kendi karar veriyor. Deneme sayfamda değişik albüm evrelerinden 4 örnek var, incele bir. Bir-iki küçük kodlama eksikliği vardı, onları da hallettim. Sanırım bayağı güzel bir şey çıkardık ortaya. Yalnız küçük bir sorun fark ettim ama çözemedim, sen bir bakar mısın? Mesela "önceki albüm" veya "sonraki albüm" kısmına albümün ismini girdik (diyelim "Load"). Güzel, linklendiriyor falan. Ama mesela Load albümünün asıl adı "Load (albüm)" ise mantıken o kısma şöyle yazmak gerekmez mi= "Load (albüm) | Load". Böyle yazarsak yine linklendiriyor ama yine "Load (albüm)" olarak gösteriyor. --farukahmet | mesaj 13:51, 12 Ağustos 2006 (UTC)
Merhaba. Biraz daha geliştirdim şablonu. Önceden bahsettiğim, son albüm olmasına rağmen sanki bir albüm daha varmış da kapağı yokmuş gibi davranmasına neden olan şeyi düzelttim. Eğer bir "son albüm" varsa ortada ve -dolayısıyla- "sonraki albüm kapak" kısmı boşsa kapak filan eklemiyor, "son albüm" yoksa ama yine "sonraki albüm kapak" kısmı boşsa Nocover.png'yi ekliyor. Aynı durum ilk albüm için de geçerli: "İlk albüm" durumu varsa ortada, bunu anlayıp, ondan önce nocover koymuyor. Bayağı akıllı bir şey oldu bu. Bunu da şu kodla (iki "if" kodu iç içe) hallettim: {{#if:{{{Sonraki albüm kapak|}}} | {{!}} align=right {{!}} [[Resim:{{{Sonraki albüm kapak}}}{{!}}50px]] | {{!}} align=right {{!}} {{#if:{{{Sonraki albüm|}}} | [[Resim:nocover.png]] | <nowiki></nowiki>}} }}
--farukahmet | mesaj 12:12, 13 Ağustos 2006 (UTC)