Kullanıcı mesaj:Doruksal/Belgelik-2005
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Belgelik |
Konu başlıkları |
[değiştir] Hoş geldin Doruksal/Belgelik-2005!
Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay! Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin. |
|
Dbl2010bot 04:34, 19 Aralık 2006 (UTC)
--Dbl2010 10:33, 13 Kasım 2005 (UTC)
Merhaba Doruksal, eklemiş olduğun makaleyi türkçeleştirecekmisin?--Ugur Basakmesaj 14:36, 17 Aralık 2005 (UTC)
[değiştir] Shaolin Futbolu'nu Türkçeleştirmek...
Eklediğim konuyu tabii Türkçeleştireceğim. Vikipedi'de yeniyim ve şu an bi takım şeyleri çözmeye çalışıyorum. zannederim çeviriyi bu akşam tamamlarım.
Tamam ben yinede türkçeleştirilmeli şablonunu koyayım ki, gözden kaçmasın. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 14:41, 17 Aralık 2005 (UTC)
Oldu. Çeviriyi tamamlayınca şablonu kaldırırım. Teşekkürler... D.
TDK kurallarına göre latince alfabe kullanmayan dillerdeki isimler Türkçe haflerle yazılar bu konuda kararsızlığa düşmene gerek yok. Makalenin üst tarafında Adını Değiştir diye bir düğme olacak ona basarsan değiştirebilirsin. Adını Değiştir düğmesine tıklayınca çıkan sayfada sayfanın yeni ismini yazman yeterlidir tabii altına sebebini yazarsan iyi olur. Eski sayfa otomatik olarak yeni sayfaya yönlendirilir. Ruzgar 21:55, 17 Aralık 2005 (UTC)
[değiştir] isim değiştirme
Merhaba Doruksal isim değiştirirken üst taraftaki isim değiştiri kullanman gerekiyor. Aksi takdirde geçmiş değişiklikler yeni sayfada bulunmadığından hakkı geçen insanların hakkına saygısızlık oluyor. Son yaptığını düzelttim. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 00:08, 18 Aralık 2005 (UTC)
[değiştir] Önizleme
Sayfayı kaydedip bakmak yerine "Önizlemeyi göster" butonunu kullanabilirsin.
- Kesinlikle ! Vikipedi'ye makale yazma uğruna uykusuz kalmak beni ne hale çevirmiş... :-P --Doruksal 21:59, 20 Aralık 2005 (UTC)
[değiştir] vesikalık ve silme
Merhaba Doruksal cidden çok geç cevap verdim ama yinede vereyim. Vesikalık veya sayfana "çok abes ve başkasına hakaret vs." taşımayacak istediğin resmi koyabilirsin. Sayfa silme konusunda, bu işi sadece yöneticiler yapabiliyor nedenlerini tahmin edebilirsin. Bir sayfaya yanlış isim verdiğin zaman üst tarafta bulunan adını değiştir düğmesini kullanarak değiştirebilirsin. Ayrıca mantıklı olarak yönlendirmeler olmasıda güzel bir şeydir. Silinmesini istediğin sayfalara gelince, onlara {{sil}} şablonunu eklersen onlar silinecek sayfalar kategorisine girerler ve gören bir yönetici o sayfaları silebilir. Kolay gelsin.--Ugur Basakmesaj 08:44, 21 Aralık 2005 (UTC)
Wikipediye hoşgeldiniz. Biyokimya konusunda çok eksiğimiz var katkılarınızı bekliyoruz. Hücre zarı makalesini ben girmiştim bendeki kaynakta hücre zarının canlı bir zar olduğundan bahsediyordu neyse siz düzeltmişsiniz. bir zahmet diğer hücre organellerinide incelerseniz sevinirim teşekkürler.--ormanbotanigi 23:03, 28 Aralık 2005 (UTC)