Kullanıcı mesaj:Burak61

Vikipedi, özgür ansiklopedi

WİKİPEDİAYA RAKİP GELİYOR...

Wikipedia, 2001'de kuruldu İnternet kullanıcıları tarafından yazıların kaleme alındığı elektronik ansiklopedi Wikipedia'ya rakip geliyor.

2001'de kurulan Wikipedia'yı kurucularından Larry Sanger, 2002'de içeriğinin kalitesinden dolayı terk etti.

Sanger, hayata geçireceği yeni sanal ansiklopedi projesini 'citizendium.com' sitesinde anlatıyor.

Daha 'sorumlu' bir içerik sunmayı planlayan Sanger, yeni ansiklopedide internet kullanıcılarının metinlerini gönderebileceklerini, ancak uzmanlardan oluşan bir komisyonun bunları okuyarak yayına koymak üzere değerlendireceğini belirtiyor.

Sanger, ansiklopedi olarak adlandırmak istemediği yeni bir özgür bilgilenme projesini hayata geçirmek için esnek uzmanlardan oluşan bir komisyonla çalışacağını da dile getiriyor.

Sanger, amatör yazarlara metinlerini göndermeleri için çağrıda bulunan 'Citizendium'un birkaç ay içinde yayına başlayacağını sözlerine ekliyor.