Συζήτηση χρήστη:Αναστάσιος
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
- Σημαντικό: Για να μη χάνεται η συνέχεια των συζητήσεων, παρακαλώ να ανατρέχετε σε αυτή τη σελίδα για τυχόν απαντήσεις.
Πίνακας περιεχομένων |
[Επεξεργασία] Μετακινήσεις
Κατ'αρχήν καλώς ήρθες στην Βικιπαίδεια. Μια εξήγηση: όταν θέλουμε να αλλάξουμε τον τίτλο ενός άρθρου, χρησιμοποποιούμε το κουμπί "μετακίνηση" (δίπλα από το επεξεργασία). Δεν είναι σωστό να κάνουμε copy-paste από σελίδα σε σελίδα, γιατί θα πρέπει να ακολουθείται και το ιστορικό του άρθρου, π.χ. στο άρθρο για τον Μακάριο υπήρχαν αρκετοί που ασχολήθηκαν [1] και με έτσι όπως το έκανες, θα φαίνονται σαν να το έγραψες μόνο εσύ. Με την μετακίνηση, ακολουθεί και αυτό το ιστορικό. Αν θέλεις να κάνεις μετακίνηση ενός άρθρου σε ένα τίτλο που υπάρχει ήδη και δεν σου το επιτρέπει το λογισμικό μπορείς να ζητήσεις την βοήθεια κάποιου διαχειριστή για να διαγράψει τον τίτλο που υπάρχει πριν γίνει η μετακίνηση (Καλύτερα να το γράψεις στο Σημειωματάριο διαχειριστών). Δες και Βικιπαίδεια:Μετακίνηση σελίδας. —Geraki ✉2005-12-1 T 13:03 Z
Σ' ευχαριστώ, δεν ήξερα πώς γίνονται οι μετακινήσεις (ούτε φυσικά είχα σκεφτεί ότι με τον τρόπο που την έκανα απαλείφεται πρακτικά το ιστορικό και η συνεισφορά όλων των προηγούμενων!). Αν χρειαστώ βοήθεια στο μέλλον, θα ζητήσω.
--Guru 21:56, 10 Δεκεμβρίου 2005 (UTC)
[Επεξεργασία] Νεραντζιώτισσα
Guru, σ' ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου σχετικά με την ορθογραφία της λέξης «Νεραντζιώτισσα». Ήδη επενέβην για τις όποιες διορθώσεις χρειάζονταν. Όσον αφορά την πρότασή σου για το όνομα του λήμματος του μετρό της Αθήνας, συμφωνώ με αυτήν και περιμένω να πράξουν τα δέοντα οι διαχειριστές. Την άποψή μου την εξέφρασα και στη σχετική συζήτηση.
Matesi1976 10:46, 21 Φεβρουαρίου 2006 (UTC)
Δεν χρειάζονται οι διαχειριστές για την μετακίνηση ενός λήμματος σε άλλο όνομα. Χρησιμοποιήστε το μετακίνηση--ΗΠΣΤΓ 10:53, 21 Φεβρουαρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Άρθρο για τη σύζυγο του πρώην βασιλέα
Στην Αγγλική βικιπαίδια υπάρχει ένα ενδιαφέρον ψήφισμα για την μεταφορά του άρθρου στο Βασίλισσα Άννα Μαρία των Ελλήνων, από το Άννα Μαρία των Ελλήνων που είναι τώρα. Όσοι έχετε account εκεί καλείστε να ψηφίσετε, όποια και αν είναι η άποψή σας [2] S mpikakis 10:18, 25 Μαρτίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] PATHE
Hello Athanassios,
sorry for writing you in English, but that will save a lot of time. Especially my written Greek will serve primarily for humorous purposes - therefore I'll keep it in English, if you don't mind.
Saw your posting on the German wiki-page for Greek National Road 1 (or Ethiniki Odos 1).
You are absolutely right with your remarks about errors occuring in the German version.
Would you agree in copying some of the information on the Greek page (construction dates and section construction sequence) on the German page?
Greetings (Xairetismus) de:Benutzer:Christaras A 2006-06-11 09:50:00 CEST
[Επεξεργασία] Εταιρεία
Αγαπητέ φίλε, σωστά έπραξες και δημιούργησες ανακατευθύνσεις στα λήμματα Ανώνυμη / Ομόρρυθμη Εταιρεία. Θα μπορούσες ίσως να κάνεις το ίδιο και με το απλό Εταιρεία, ώστε να στρέφει τον αναγνώστη προς αυτή τη γραφή. Θα είδες, πιστεύω, στις σελίδες συζητήσεων ότι αποφασίστηκε να έχουν τα λήμματα ως κεφαλή τη συγκεκριμένη γραφή (με ει). Ευχαριστώ και καλή σου ημέρα. Dr Moshe 11:42, 31 Αυγούστου 2006 (UTC)
Λόγω του ότι υπάρχει ήδη σελίδα με τον τίτλο εταιρεία, δε μπορώ να μετακινήσω εκεί την εταιρία. Έβαλα όμως σημάδι διαγραφής για να μπορέσει να γίνει η μετονομασία. --Αναστάσιος 12:17, 31 Αυγούστου 2006 (UTC)
- Έχεις δίκιο, δεν το είχα προσέξει. Ευχαριστώ. Dr Moshe 12:37, 31 Αυγούστου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Γλωσσικά λήμματα: ιδέες και προτάσεις
Κάνοντας λίγο δουλειά σε σχέση με τα γλωσσικά άρθρα, επεσήμανα τις κατά τη γνώμη μου ανάγκες της Βικιπαίδειας σε σχετικά άρθρα και τις παραθέτω και εδώ και ίσως εντοπίσεις κάτι ενδιαφέρον. Αναλυτικότερα στη Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Γλώσσες και Γλωσσολογία.
[Επεξεργασία] Επεκτάσεις και Προτεινόμενα λήμματα
H μεγάλη πλειοψηφία των γλωσσικών άρθρων είναι πολύ συνοπτικά. Μπορείτε να τα επεκτείνετε. Βλ. κατάλογος γλωσσολογικών άρθρων για επέκταση
Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε ένα από τα άρθρα με κόκκινο χρώμα που θα βρείτε στη Βικιπύλη:Γλώσσα ή όποιο άλλο θέλετε.
Προτεραιότητες:
- περαιτέρω επεξεργασία: Γλωσσολογία, Ελληνική γλώσσα
- επέκταση: Γλώσσα, Φωνητική, Δάνειο, Αλφάβητο, Αγγλική γλώσσα, Γαλλική γλώσσα, Γερμανική γλώσσα, Πορτογαλική γλώσσα, Ιταλική γλώσσα, Τουρκική γλώσσα
- Φωνολογία, Μορφολογία, Σύνταξη, Σημασιολογία, Πραγματολογία, Κοινωνιογλωσσολογία, Ιστορική γλωσσολογία, Ψυχογλωσσολογία, Φιλοσοφία της γλώσσας, Μετάφραση, Διγλωσσία
- Κρητική γλώσσα, Κινεζική γλώσσα, Χίντι, Περσική γλώσσα, Βιετναμεζική γλώσσα, Ινδονησιακή γλώσσα, Σουαχίλι γλώσσα
- Φοινικικό αλφάβητο, Αραβικό αλφάβητο, Κινεζική ιδεογραφική γραφή
[Επεξεργασία] Ελλάδα
Ωραίες αλλαγές! Ρίξε αν θες μια ματιά στην υποσελίδα μου: Χρήστης:NikoSilver/Ορολογία Μακεδονίας. Από τα κουτάκια σου που είδα, μάλλον θα σε ενδιαφέρει το θέμα, και σίγουρα χρειάζομαι βοήθεια...:NikoSilver: 14:26, 7 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Στη σελίδα που φτιάχνεις (και συγχαρητήρια για την αντίστοιχη αγγλική) θα βοηθήσω όσο μπορώ. --Αναστάσιος 17:38, 10 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Μακεδονία (ορολογία)
Ανέβηκε! (και ο Θεός βοηθός)... :NikoSilver: 20:49, 17 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Καλή δουλειά! Δυστυχώς δεν πρόλαβα να βοηθήσω. --Αναστάσιος 02:36, 18 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
- Έχει ακόμη πράγματα να κάνουμε...:NikoSilver: 10:39, 18 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Κατάλογος ρυθμιστών γλωσσών
Ωραία η πρωτοβουλία να ξεκινήσεις το άρθρο (να το ξεκινήσεις πραγματικά, γιατί εγώ μόνο τυπικά το είχα ξεκινήσει). Έχεις προγραμματίσει να συνεχίσεις τη μετάφραση; Αλλιώς, θα μπορούσα να μεταφράσω και εγώ διάφορα τμήματα του άρθρου.--Valentin 13:00, 22 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Αν θέλεις συνέχισε τη μετάφραση, τις επόμενες μέρες δεν θα έχω πολύ χρόνο λόγω εξεταστικής. --Αναστάσιος 16:00, 22 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Δεν υπάρχει θέμα, μπορείς να το συνεχισεις όποτε θέλεις. Απλώς το ανέφερα μήπως υπήρχε κόλλημα με τη μετάφραση.--Valentin 18:53, 22 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Εντάξει. --Αναστάσιος 05:06, 23 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Πρότυπα
Καλησπέρα. Ήθελα να σε πληροφορήσω για το ότι υπάρχει και η Κατηγορία:Πρότυπα. Έχουμε δηλαδή αυτή την στιγμή δύο κατηγορίες, και πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα πρωτού μπορέσουν να μπουν interwikis. --Dead3y3 Συζήτηση 19:13, 29 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Το πρόσεξα, κι ετοιμαζόμουν να κάνω σχόλιο στις σελίδες συζήτησης των κατηγοριών, αλλά με πρόλαβες. --Αναστάσιος 19:28, 29 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Στην αρχή βέβαια νόμιζα ότι υπήρχε λόγος που υπήρχαν 2 κατηγορίες! --Αναστάσιος 16:22, 30 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Ευχαριστώ
Για το τεράστιο ξεκαθάρισμα εδώ. :NikoSilver: 21:04, 12 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Μην το συζητάς καθόλου. --Αναστάσιος 05:15, 13 Οκτωβρίου 2006 (UTC)