Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής, είναι ένα δόγμα ανεγνωρισμένο από το Κράτος και σαν εκκλησία λειτουργεί με άδεια του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Λέγεται Ελευθέρα, γιατί δεν έχει εξάρτηση άμεση ή έμμεση από καμία ξένη οργάνωση.
Δογματικά αποδέχεται όλα τα άρθρα του συμβόλου της Πίστεως, όπως τα θέσπισαν οι 318 πατέρες, για να ξεχωρίζουν οι αιρέσεις από την εκκλησία που ορθοτομεί τον λόγο του Θεού. 'Έχει σαν καταστατικό της την Καινή Διαθήκη, το Ευαγγέλιο του Ιησού χριστού και πιστεύει ότι όλη η Γραφή είναι Θεόπνευστος και ωφέλιμος. (Β' Τιμοθέου γ: 6). Λέγεται της Πεντηκοστής, γιατί πιστεύει ότι ο πιστός πρέπει να λάβει το Πνεύμα το Αγιο και να ενδυθεί δύναμη εξ' ύψους, όπως έλαβαν οι απόστολοι την ήμερα της Πεντηκοστής και όλοι οι πρώτοι χριστιανοί της πρώτης Αποστολικής Εκκλησίας. Ο αρχηγός της είναι ο ίδιος ο Σωτήρας ο Ιησούς Χριστός, οι δε υπηρετούντες Αυτόν, θεωρούνται δούλοι του.
[Επεξεργασία] Τί πιστεύει
Η ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ πιστεύει και εκτελεί:
α) Το ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΕΝ ΥΔΑΤΙ, εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Απαραίτητες προϋποθέσεις για να βαπτισθεί ένα άτομο στο νερό, είναι να έχει πιστέψει στο Χριστό και στο Ευαγγέλιό Του και να έχει μετανοήσει από την αμαρτία. (Μάρκος ιστ: 16, Πράξεις β: 36-39). Γίνεται επομένως σε άνδρες και γυναίκες που είναι σε θέση να πιστέψουν και να μετανοήσουν. (Πράξεις η: 36-39).
β) Την ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ, που γίνεται ακριβώς όπως την έκαμε ο Κύριός μας Ιησούς χριστός (Λουκάς κβ: 14-21) και την παρέδωσε στους αποστόλους (Α' Κορινθίους Ια: 23-27). Πιστεύει ότι ο οίνος και ο άρτος γίνονται σώμα και αίμα Χριστού πνευματικώς, δια της πίστεως. (Α. Κορινθίους ια: 27-30). Στην Θεία κοινωνία λαβαίνουν μέρος μόνο οι πιστοί χριστιανοί, που έχουν μετανοήσει από την αμαρτία (Α' Κορινθίους Ια: 28). Η Θεία κοινωνία γίνεται κάθε Κυριακή (Πράξεις β: 47, κ: 7).
γ) Τον ΓΑΜΟ, που πρέπει να είναι τίμιος σύμφωνα με το Ευαγγέλιο (Εβραίους ιγ: 4), απαγορευμένου του διαζυγίου σε κάθε περίπτωση, παρεκτός λόγου πορνείας (Ματθαίος ε: 32) και μη επιτρεπομένου δευτέρου γάμου (Α' Κορινθίους ζ: 11). Μόνο ο θάνατος μπορεί να χωρίσει το ανδρόγυνο (Α. Κορινθίους ζ: 39), γι' αυτό και η Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής, δεν δίνει διαζύγια.
δ) Το ΕΥΧΕΛΑΙΟ, που αφορά τους ασθενείς και δίνει θεραπεία στο σώμα. Ο ποιμένας και οι πρεσβύτεροι χρίουν τον ασθενή με έλαιο, επιθέτουν τα χέρια τους επάνω του και προσεύχονται, όπως παραγγέλλει ο Λόγος του Θεού (Ιάκωβος ε: 14, Μάρκος στ: 13). Ο Ιησούς χριστός θεραπεύει τον ασθενή.
ε) Την ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ, που γίνεται από τον μετανοούντα αμαρτωλό ενώπιον πάντων (Μάρκος α: 5, Πράξεις Ιθ: 18), ή κατ' Ιδίαν (Ιάκωβος ε: 16), για να λάβει συγχώρεση από τον μόνο Σωτήρα και Λυτρωτή, τον Ιησού Χριστό (Πράξεις δ: 12).
στ) Το ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, που συνιστά στους πιστούς, να ζητήσουν από τον ίδιον τον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό, που είναι ο Μόνος δυνατός να χρίσει τον άνθρωπο με το Πνεύμα Του το Αγιο (Ματθαίος γ: 11). Σαν σημείο ότι πραγματικά ένα άτομο έχει χρισθή με Πνεύμα Αγιο, είναι το σημείο των ξένων γλωσσών, που δόθηκε στους αποστόλους και τους χριστιανούς της πρώτης αποστολικής Εκκλησίας (Πράξεις β: 5, 1: 44-48, Ιθ: 6, Α' Κορινθίους Ιδ: 22).
ζ) Τις ΔΙΑΚΟΝΙΕΣ, που είναι πέντε και τις δίνει ο αρχηγός και τελειωτής της πίστεώς μας, ο Ιησούς χριστός: "Και αυτός έδωκεν, άλλους μεν αποστόλους, άλλους δε προφήτας, άλλους δε Ευαγγελιστάς, άλλους δε ποιμένας και διδασκάλους". Χειροτονεί επισκόπους, που λέγονται και πρεσβύτεροι ανά πάσαν εκκλησίαν (Πράξεις Ιδ: 23), πιστούς αδελφούς, που πρέπει να είναι απαραιτήτως παντρεμένοι, με παιδιά που τα έχουν στην υποταγή τους, με καλή μαρτυρία (Α . Τιμοθέου γ: 1-8, Τίτος α: 5-1 0).
[Επεξεργασία] Πληροφορίες
Η Ελευθέρα αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής είναι ένα δόγμα
Αναγνωρισμένο από την Ελληνική πολιτεία και έχει όλα τα δικαιώματα που έχει η Ορθόδοξη, η Καθολική και η Διαμαρτυρόμενη εκκλησία.
Κάνει γάμους, βαπτίσεις, κηδείες, εκδίδει πιστοποιητικά για τα διάφορα Δημοσία ιδρύματα (ΙΚΑ, εφορίες, κ.τ.λ.).
Η Ελευθέρα αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής, είναι μια γνήσια Ελληνική εκκλησία που έχει σαν καταστατικό το Ευαγγέλιο που γράφτηκε Ελληνικά και όχι μόνο δεν εξαρτάται από καμιά εκκλησία ή οργάνωση του εξωτερικού, αλλά καλεί όλες τις εκκλησίες όλων των δογμάτων όλου του κόσμου να αναπροσαρμόσουν το καταστατικό τους και την ζωή τους με το Ευαγγελίο του Χρίστου.
Η εκστρατεία αυτή έχει βρεί μαγάλη ανταπόκριση στίς εκκλησίες όλου του κόσμου και όλοι σπεύδουν να πληροφορηθούν τι γράφει το Ευαγγέλιο στην Ελληνική γλώσσα για να βεβαιοθούν ότι η δική τους μετάφραση δεν έχει κάποια παραποίηση.
Πάρα πολλές προσκλήσεις από διάφορες χώρες έχουν λάβει οι ποιμένες και εργάτες της Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας Πεντηκοστής.
Η Ελευθέρα Αποστοληκή Εκκλησία Πεντηκοστής έχει εκκλησίες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος και σε περισσότερα από 300 χωριά κατ' οίκον συναθροίσεις και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού . (Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Αλβανεία, Η.Π.Α. Κύπρο, Αγγλία, κ.α.)
Οι εκκλησίες αυτές είναι κέντρα διαδόσεως του Ευαγγελίου και αποκρούσεως κάθε αιρετικής διδασκαλίας που δε συμφονεί με το Ευαγγέλιο και το σύμβολο της πίστεως.
Η Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής δε δίνει διαζύγια ούτε παντρεύει για δεύτερη φορά.
Όσοι παντρεύτηκαν δεύτερη φορά ή πήραν χωρισμένο άτομο, επάνω στην άγνοιά τους, τους δέχεται έτσι όπως είναι τους κάλεσε ο Χριστός χωρίς να έχει απαίτηση να χωρίσουν.