Συζήτηση:Ελγίνεια Μάρμαρα
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Θεωρώ πως αυτό το άρθρο θα έπρεπε να ήταν ένα από τα πρώτα που δημιουργήθηκαν. Όχι τόσο για λόγους εθνικής περηφάνιας αλλά να γίνει ίσως αισθητή η κραυγή μας για την επιστροφή των μαρμάρων. Δυστυχώς δε γνωρίζω αρκετά καλά πως να διαμορφώνω ένα άρθρο, για αυτό παρακαλώ όποιον μπορεί να προσθέσει εικόνες, τις υπόλοιπες γλώσσες κτλ. Θα προσθέτω συνεχώς πληροφορίες με σκοπό αυτό το άρθρο να αποκτήσει κύρος 'αξιόλογου άρθρου'. Ζητώ συγγνώμη για οποιαδήποτε μεταφραστικά λάθη και σας ευχαριστώ για την προσοχή σας. Refuterisu 10:08, 24 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Θα πρέπει να μετακινηθεί στον τίτλο Γλυπτά του Παρθενώνα αλλά αυτό χρειάζεται την βοήθεια κάποιου διαχειριστή γιατί εκεί υπάρχει μια ανακατεύθυνση που εμποδίζει την μετακίνηση. --Λύκινος ♘ 13:36, 24 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
- Συμφωνώ απόλυτα με τον Λύκινο διότι αυτός ο τίτλος με τον οποίο αυτά και τιτλοφορούνται (ανοήτως) από παλιά αποδίδουν ως δικαία την κατοχή τους από τον αρχικλεφταρά των ελληνικών αρχαιοτήτων Έλγινο.--Templar52 14:05, 24 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Παρακαλώ σημειώστε ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι ένας τίτλος που καλύπτει όλα τα γλυπτά που ήταν στον Παρθενώνα. Τα Ελγίνεια μάρμαρα είναι τα γλυπτά τα οποία πήρε ο Λόρδος Έλγιν με κάποιου είδους άδεια της κυβέρνησης του τόπου.--FocalPoint Συζήτηση 16:51, 24 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Συμφωνώ με τον FocalPoint: Τα Ελγίνεια Μάρμαρα είναι ο μισός διάκοσμος του Παρθενώνα, κάποια κομμάτια από το Ερέχθειο, τα Προπύλαια και τον Ναό της Αθηνάς Νίκης και το άρθρο αφορά αποκλειστικά αυτά ακριβώς που κλάπηκαν, το γεγονός της κλοπής τους και τις ενέργειες για την επιστροφή τους. Με τίτλο Γλυπτά του Παρθενώνα θα πρέπει να αναφέρονται μόνο τα γλυπτά του Παρθενώνα είτε κλάπηκαν είτε όχι. Ο τίτλος είναι σωστός. --Geraki 17:37, 24 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)