Λεωνίδας Φέγγος
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο Λεωνίδας Φέγγος είναι ο προεδρεύων επίσκοπος της Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας Πεντηκοστής.
[Επεξεργασία] Βιογραφία
Ο Λεωνίδας Φέγγος γεννήθηκε το 1928 στην Αθήνα. Το 1946 σε ηλικία 18 χρονών με την παρακίνηση της αδελφής του Ιωάννας, πήγε σε ένα χριστιανικό κήρυγμα στην Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής των Κάτω Πετραλώνων. Εκεί αναγεννήθηκε και λίγο αργότερα βαπτίστηκε στο Άγιο Πνεύμα.
Το 1951 (ημέρα Μεγάλη Παρασκευή) ο Λεωνίδας Φέγγος μαζί με τον Ιωάννη Σπανό συνελήφθηκαν στην Νάξο επειδή μιλούσαν για το ευαγγέλιο. Την επόμενη μέρα μεταφέρθηκαν στον εισαγγελέα της Σύρου όπου και πέρασαν το Πάσχα μέσα στα κρατητήρια. Τελικά έγινε η δίκη τους και αθωώθηκαν. Έπειτα από αποτυχία στις μουσικές σπουδές του, ο Φέγγος γραφτηκε στην ιατρική απ' όπου αργότερα αποφοίτησε ως καρδιολόγος.
Αργότερα ο Φέγγος ανέλαβε ως γραμματέας της εκκλησίας, ενώ το 1956 χειροτονήθηκε επίσκοπος στην Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής Αθηνών. Το 1963 υπο την διεύθυνση του τώρα πρόεδρου της Συνόδου της Αποστολικής Εκκλησίας Πεντηκοστής, Λεωνίδα Φέγγου, επανεκδόθηκε το επίσημο όργανο της εκκλησίας, περιοδικό Λόγοι Χριστού.
Στα τέλη του 1965 η αμερικανική ιεραποστολική οργάνωση Assemblies of God (Συνάξεις του Θεού) ζήτησε από τον Φέγγο (ύστερα από την άυξηση της συνάθροισης), να υπογράψει το πρωτόκολλο της ένταξής του στην οργάνωση. Ο Λεωνίδας Φέγγος αρνήθηκε να εντάξει την εκκλησία σε οποιαδήποτε οργάνωση. Η μεγάλη πλειοψηφία της εκκλησίας συμφώνησε και έτσι σχεδόν ολόκληρη η κεντρική Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής αυτονομήθηκε. Για τον λόγο αυτό διατήρησε τον αρχικό τίτλο με την προσθήκη της λέξης Ελευθέρα, δηλαδή αυτοκέφαλη (Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής). Αργότερα και άλλες εκκλησίες ενώθηκαν με την Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής. Το γεγονός αυτό μαζί με τον ευαγγελισμό κατέστησαν την Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής την μεγαλύτερη ελληνική πεντηκοστιανή εκκλησία.
Ο Λεωνίδας Φέγγος υπηρέτησε ως ποιμένας της Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας Πεντηκοστής Αθηνών ως το 2002 όπου ύστερα από σχεδόν 50 χρόνια διακονίας παραιτήθηκε προκειμένου να υπάρξει ανανέωση και να ασχοληθεί με το αποστολικό έργο, και απλά παρέμεινε προεδρεύων επίσκοπος της Συνόδου της Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας Πεντηκοστής.
Μέχρι σήμερα, ο Λεωνίδας Φέγγος, αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Χριστιανισμός», ενώ διατηρεί την πρωινή εκπομπή Η καλή μέρα αρχίζει με τον Ιησού Χριστό στον ομώνυμο ραδιοφωνικό σταθμό.