Συζήτηση:Σολοικισμός
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιλεξικό;;; --Veron 11:47, 26 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)
- Το «θέλω να σε πω» δεν είναι σολοικισμός, είναι καθιερωμένη μορφή του βορειοελλαδικού ιδιώματος κατά τη γνώμη μου--Αρχίδαμοςμίλα μου 14:21, 2 Μαρτίου 2007 (UTC)
ναι, δεν εννοούσα ακριβώς αυτό. τέλος πάντων, θα το αλλάξω προς αποφυγή παρεξηγήσεων και τοπικιστικής φύσεως διαφορών! --Celestine 14:24, 2 Μαρτίου 2007 (UTC)
Άνα μπράβο. ∫lnxdx =xlnx - x + c 14:31, 2 Μαρτίου 2007 (UTC)
- Πάνε φτιάξε και τον βαρβαρισμό τώρα, που έχει το ίδιο παράδειγμα--Αρχίδαμοςμίλα μου 14:56, 2 Μαρτίου 2007 (UTC)
-
- Άει βε! Όπου θέλω θα πααίνω. Δε θα με πεις εσύ που να πάω. ∫lnxdx =xlnx - x + c 15:15, 2 Μαρτίου 2007 (UTC)
Οι Σολείς ήταν Αθηναίοι άποικοι ή στην Αθήνα άποικοι από τους Σόλους μιλούσαν "αρχαίος ελλήνικος" και τους δούλευαν ψιλό γαζί οι "αριστοκράτες" Αθηναίοι;--FocalPoint Συζήτηση 09:13, 3 Μαρτίου 2007 (UTC)
- Νομίζω ότι ο εξωτερικός σύνδεσμος θα έπρεπε να φύγει. Τα παραδείγματα που έχει μου φαίνονται εκτός σύγχρονης γλωσσικής πραγματικότητας και χρήσης και δεν ταιριάζουν με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο σχετικά με τη γλωσσική αλλαγή. (σύμφωνα με τα παραδείγματα αυτά όλοι μιλάμε με "σολοικισμούς"). Ας πει βέβαια τη γνώμη του και κάποιος γλωσσολόγος.--Elena153 15:56, 3 Μαρτίου 2007 (UTC)
- συμφωνώ.πολύ σωστη παρατήρηση αν και δεν είσαι γλωσσολόγος!τα πειστήρια στο άρθρο (που γράφω παρεπιπτόντως) Σημασιολογία, όσον αφορά στις μεταβολές της σημασίας των λέξεων(Διαχρονική σημασιολογία)--Michako 16:14, 3 Μαρτίου 2007 (UTC)