Μιχάλης Κακιούζης
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο Μιχάλης Κακιούζης είναι έλληνας καλαθοσφαιριστής.
Γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1976 στην Αθήνα. Έχει ύψος 2,07m Είναι το πρώτο παιδί του Χρήστου και της Βούλας ενώ έχει και έναν μικρότερο αδερφό, τον Γιάννη, ο οποίος είναι επίσης καλαθοσφαιριστής. Ξεκίνησε σε ηλικία 8 ετών στις Ακαδημίες του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε και με την κολύμβηση. Σε ηλικία 15 ετών αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Παίδων ενώ νωρίτερα είχε παίξει και στην μικτή ΕΣΚΑ.
Ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα του Ιωνικού Ν.Φ. έκανε τη σαιζόν 1992-1993, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στην Α2. Εκεί αγωνίστηκε για 3 χρόνια. Τη σαιζόν 1994-1995 ήταν αρκετά πετυχημένη για τον ίδιο 2 ως σκόρερ και 2ος ριμπάουντερ της Α2, αν και ήταν μόνο 18 ετών. Αυτή η απόδοση έφερε την κλήση στην χρυσή Εθνική Εφήβων του 1995, με την οποία και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αρκετές μεγάλες ομάδες της εποχής έδειξαν ενδιαφέρον γι’αυτον, όμως τελικά κατέληξε στην Α.Ε.Κ καθώς ο ίδιος δηλώνει φίλαθλός της. Στην ΑΕΚ αγωνίστηκε 7,5 χρόνια. Στις 13 Φεβρουαρίου του 2003 έλυσε το συμβόλαιό του και υπέγραψε στην Σιένα, όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2005. Στις 14 Ιουλίου του 2005 υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα, όπου αγωνίζεται μέχρι και σήμερα. Στις 28 Ιουνίου 2007 παρουσίασε το βιβλίο του Όνειρα και Αλήθειες.
Ο Μιχάλης Κακιούζης είναι βασικό στέλεχος της εθνικής Ελλάδος καθώς και αρχηγός της ομάδας.
- 8 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών, 281 πόντοι (6,2 ανά αγώνα)
- 15 συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων, 140 πόντοι (9,3 ανά αγώνα)
- 29 συμμετοχές με την Εθνική Εφήβων, 526 πόντοι (18,1 ανά αγώνα)
- 32 συμμετοχές με την Εθνική Παίδων, 410 πόντοι (12,8 ανά αγώνα)
[Επεξεργασία] Εξωτερικές συνδέσεις
![]() |
---|
4 Παπαλουκάς | 5 Σπανούλης | 6 Ζήσης | 7 Μπουρούσης | 8 Βασιλόπουλος | 9 Φώτσης | 10 Χατζηβρέττας | 11 Ντικούδης | 12 Τσαρτσαρής | 13 Διαμαντίδης | 14 Παπαδόπουλος | 15 Κακιούζης | C Γιαννάκης |