Συζήτηση χρήστη:Agapornis
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Για επικοινωνία, αφήστε μου μήνυμα εδώ ή στείλτε ένα e-mail |
[Επεξεργασία] Καλώς ήρθες!
Agapornis, καλωσόρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:
- Εισαγωγή
- Τα Πέντε Θεμέλια της Βικιπαίδειας
- Απλοί κανόνες
- Βοήθεια
- Βασική πολιτική (Ουδετερότητα - Επαληθευσιμότητα - Όχι πρωτότυπη έρευνα)
- Αμμοδοχείο (σελίδα για πειραματισμούς στην επεξεργασία σελίδων)
Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά ή γράψε ένα μήνυμα στην σελίδα συζήτησής μου. Καλή συνέχεια! --Diu 19:28, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Υπογραφή
Καλώς όρισες :) Να σε ενημερώσω ότι δεν υπογράφουμε στα άρθρα. Στο ιστορικό του κάθε άρθρου φαίνεται ποιος έγραψε τι και πότε. :) --lady 22:14, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Αγαπόρνις
Παρενθέσεις στους τίτλους των άρθρων μπαίνουν μόνο αν υπάρχει κίνδυνος σύγχυσης. Δε νομίζω να μπορεί το Αγαπόρνις να μπερδευτεί με κάτι άλλο:) Το επανέφερα στο αρχικό. Καλή συνέχεια--Αρχίδαμοςμίλα μου 23:11, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Εικόνα Αγαπόρνις
Γεια σου και καλωσήρθες. Ζητάω συγγνώμη αν σε πρόσβαλα, αλλά δεν το ήθελα. Η ευθύνη βαρύνει άλλους (βλ. Συζήτηση:Καθολική Εκκλησία). Προσέθεσα στο άρθρο Αγαπόρνις μια εικόνα από τα commons. Τα Commons είναι μια κοινή πηγή εικόνων για όλες τις Βικιπαίδειες. Και συνήθως έχουν ελεύθερες εικόνες από πνευματικά δικαιώματα, πράγμα που συμβάλλει στον ανοιχτό χαρακτήρα της Βικιπαίδειας. Η εικόνα που ανέβασες ήταν επίσης ελεύθερη, αλλά μικρής ανάλυσης. Θα κοιτάξω μήπως μπορώ να αναβάσω την υψηλής ανάλυση έκδοση στα Commons. Αν ενδιαφέρεσαι περισσότερο, η διεύθυνση των commons. --Dead3y3 Συζήτηση 10:47, 28 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Κανόνας τριών επαναφορών
Σε απέκλεισα για σήμερα από τη χρήση της Βικιπαίδειας, λόγω της παραβίασης του Κανόνα Τριών Επαναφορών. Απέκλεισα επίσης τον pvasiliadis και κάποιον ανώνυμο χρήστη που επανέφερε το κείμενο στη δική σου έκδοση. Ελπίζω όταν λήξει ο αποκλεισμός σας (αύριο δηλαδή) να δείτε τα πράγματα πιο ψύχραιμα. Αν δεν μπορείτε να τα βρείτε, θα προσπαθήσω να παρέμβω, αν και δεν είμαι σχετικός με το θέμα - Badseed απάντηση 18:15, 11 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Συζήτηση που έχει μεταφερθεί
Αγαπητέ Agapornis, Ύστερα από όσα συζητήθηκαν, θεωρώ απαραίτητο να γράψω τα εξής:
- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ -
" Όσο για τα λεγόμενά μου επί της ΟΟΔΕ, θα φροντίσω να μεταφερθούν στη σελίδα συζήτησης της ΜΝΚ, γιατί εκεί προσφέρουν μεγαλύτερο όφελος.
Καλό μεσημέρι,
--(vasileios78) 11:47, 13 Οκτωβρίου 2006 (UTC)"
Μικρή συνέχεια της συζήτησης που μεταφέρθηκε
-
- Ευχαριστώ για τις πολύ καλά εμπεριστατωμένες απαντήσεις σου στα ζητήματα που έθιξα. Ναι, έχεις δίκιο, με ξεσκέπασες, είμαι ο εντεταλμένος αντι-αντιαιρετικός βικιπαιδιστής. Θα σου πω ένα μυστικό..... Να το βάλετε στη νέα σελίδα της ΟΟΔΕ.... Λοιπόν πρόσεξε: Εκεί στο μακρινό Μπρούκλιν υπάρχει ένα κέντρο προγραμματστών που παρακολουθεί όλο το ίντερνετ. Σε αντίθεση με την Ορθόδοξη ιεραρχία που έχει πρόσβαση απλώς και μόνο στην ταπεινή ΕΥΠ (ξέρεις, ελληνικό δημόσιο) το κέντρο το δικό μας συνεργάζεται και με το ESCELON. Έτσι ανακαλύψαμε κενό στην ελληνική Βικιπαίδεια και έστειλαν εμένα να το γεμίσω. Για κάθε λέξη που γράφω παίρνω 1 δολάριο. Και μάλιστα όταν γράφω πάνω από 300 λέξεις, παίρνω και bonus! Να φανταστείς ότι σε άλλον ιστότοπο κέρδισα ταξίδι στις Μπαχάμες! Έλα κι εσύ μαζί μας! Πολλά λεφτά!!! Ξέρεις όμως γιατί ο περισσότερος κόσμος δεν έρχεται μαζί μας; Γιατί δυστυχώς στον κόσμο μας δεν υπάρχει φιλαργυρία και έτσι κανένας δεν γίνεται ΜτΙ. Όσο για το ό,τι γέμισε η σελίδα σου με πράγματα που δεν σου αρέσουν, και το καταλαβαίνω αυτό, μπορείς να τα σβήσεις όλα, διότι τα έχω ήδη μεταφέρει στη σελίδα της ΜΝΚ. Οκ?--(vasileios78) 22:59, 14 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Ένα δολάριο ΜΟΝΟ; Θα μου πεις, με τόσους εργαζόμενους που παίρνουν μισθούς της πείνας εκεί στο Μπρούκλυν(καθότι δουλεύουν για τον "πιστό και φρόνιμο δούλο" κτλ) μια χαρά είναι και το ένα δολάριο τη λέξη αγαπητέ. Έτσι εξηγείται το ότι γράφεις τόσες λέξεις. Μαζί σας πάντως δεν θα έρθω, θα μείνω ένας φτωχός, αλλά όχι μόνος, αγαπόρνις.--Agapornis 08:16, 15 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
-
-
- Εφόσον, πουλάκι μου, ξέρεις για τους μισθούς πείνας και τον όρκο φτώχιας όλων των ολοχρόνιων υπηρετών (είτε ιεραποστόλων είτε μελών των κεντρικών μας γραφείων είτε των ίδιων των διευθυντών της Σκοπίας), εφόσον ξέρεις ότι τα περιοδικά μας προσφέρονται δωρεάν και από εθελοντές κήρυκες, εφόσον ξέρεις ότι οι επίσκοποί μας είναι άμισθοι, εφόσον ξέρεις ότι οι αίθουσές μας χτίζονται επίσης από εθελοντές (εκτός σπάνιων περιπτώσεων), τότε γιατί λες "πούλα κανένα περιοδικό;" Για να μπορείς να διαψεύδεσαι εύκολα; Και ξέρεις γιατί μπορείς να διαψευστείς εύκολα, διότι μόνο πέρσι δώσαμε 1,5 εκατομμύριο περιοδικά στην Ελλάδα, και ο κόσμος ξέρει ότι προσφέρονται δωρεάν από μάλιστα από εθελοντές. Αλλά οι κατηγορίες εναντίον μας είναι πάντα έτσι: Κάποιος θα λέει ότι πληρωνόμαστε και κάποιος άλλος ότι μας εκμεταλλεύονται. Κάποιος θα λέει ότι είμαστε κομμουνιστές και κάποιος άλλος ότι είμαστε με τους Αμερικανούς.....
- --(vasileios78) 07:39, 16 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
-
Βασίλειε78. Δεν είπα εγώ "πούλα και κανένα περιοδικό". Δεν ξέρω ποιος το είπε, και δε μ' ενδιαφέρει κιόλας. Ξέρω όμως και ότι κάποιοι πλερώνονται. Όπως και το ότι το 1,5 εκ. περιοδικά που μοιράζουν οι πλανεμένοι άμισθοι πωλητές μετά από επανειλημμένα σεμινάρια μάρκετινγκ, δεν κοστίζουν στην Εταιρεία Σκοπιά όσο σε άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις, γιατί έχει ατέλεια χάρτου... και πληρώνει και μισθούς πείνας με δικαιολογία το "έργο για τον Ιεχωβά", οπότε εξοικονομεί κι από κει. Αν αγαπητέ Βασίλειε δεν μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις καλά, σε πληροφορώ ότι κι εγώ το ίδιο κάνω. Χαίρε.--Agapornis 12:05, 16 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
- Αφού μιλάς για πράγματα που ξέρεις, να σε ρωτήσω κάτι: Ποιοι πληρώνονται από εμάς και πόσα παίρνουν; Απάντησέ μου κι εγώ θα σου μιλήσω για τον μισθό των Μητροπολιτών.
- --(vasileios78) 13:22, 17 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
"Από εσάς", ποιους εσάς; Εσένα και τον Βασιλειάδη; Δεν είπα ότι πληρώνεστε ΕΣΕΙΣ, γιατί για σας δεν γνωρίζω. Όσο για τις περιπτώσεις που που γνωρίζω, δεν νομίζω ότι πρέπει να ξεφωνηθούν μέσω Ίντερνετ και μάλιστα από έναν ανώνυμο Αγαπόρνι. Αυτά τα πράγματα γίνονται αλλιώς. Επιπλέον, μη φτάσουμε να συγκρίνουμε τους μισθούς των μητροπολιτών και γενικότερα των κληρικών, τους οποίους ΟΦΕΙΛΕΙ το ελληνικό κράτος στην Εκκλησία λόγω δανείων και άλλων παροχών, με το παραδάκι που δίνει μια αμερικάνικη εταιρεία για να ανοίξει π.χ. κύκλους σε περιοχές όπου δεν διαθέτει ούτε έναν προπαγανδιστή. Για να αυξάνει μέσω των εμμίσθων τα θύματα που αγοράζουν τις εκδόσεις της και τις διανέμουν δωρεάν, και να καυχιέται πάνω στην καμπούρα τους ότι το τάδε μεταφραστικό τερατούργημα "κυκλοφορεί σε Χ γλώσσες και το διαβάζουν Ψ εκατομμύρια αναγνώστες".--Agapornis 14:33, 17 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Γκραφίτι!
Μη με προκαλείς, γιατί αρέσκομαι στο να γράφω γκραφίτι σε σελίδες βικιπαιδιστών (και μάλιστα στην πρώτη σελίδα - όχι στη συζήτηση). Πάντως, όπως και με τα γκραφίτι, και οι συζητήσεις μπορούν να φύγουν από τη μέση ή να αρχειοθετηθούν. Ήλθον, άλεσον και απήλθον...--Ιούλιος FocalPoint Καίσαρ Συζήτηση 20:41, 13 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Και δεν βάζεις; Μπορεί να είναι ωραίο. Έξω απ' το σπίτι μου μη βάλεις μόνο!--Agapornis 13:10, 14 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Ωραίο το γκραφίτι! Πράγματι, δαγκώνω αν χρειαστεί, αλλά μόνο αν χρειαστεί. Κατά τ' άλλα είμαι αγαπησιάρης.--Agapornis 16:57, 15 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] ΜΝΚ
Μου επιτρέπεις να σε ρωτήσω γιατί έχεις μανία με τη ΜΝΚ; --(vasileios78) 14:32, 26 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Σου επιτρέπω, αλλά δεν έχω μανία. Θα μπορούσα ασφαλώς να σου κάνω την ίδια ερώτηση, αλλά φοβάμαι ότι ξέρω γιατί έχεις μανία οπότε άσε...--Agapornis 20:10, 27 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
- Σε σχέση με τη ΜΝΚ, εγώ κι εσύ έχουμε μια βασική διαφορά. Εγώ τη μελετώ γύρω στα 12 χρόνια πλάι-πλάι με τα πρωτότυπα κείμενα, ενώ εσύ μπαίνεις στη διαδικασία να ασκήσεις κριτική χωρίς καν να την έχεις στην κατοχή σου, όπως παραδέχτηκες, αντιγράφοντας απλώς και μόνο αποσπάσματα κριτικής που βρήκες στο ίντερνετ. Οπότε θεωρώ ότι η ενασχόλησή σου στη Βικιπαίδεια με τη ΜΝΚ υποκινείται αποκλειστικά από προκατάληψη και είναι, ως εκ τούτου, αδικαιολόγητη.--(vasileios78) 09:29, 30 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Mockingbird
Γεια σου λάβμπερντ. Γνωρίζεις ποιός είναι ο ελληνικός όρος για το mockingbird; Το μετέφρασα στο άρθρο Κάρολος Δαρβίνος ως ατριχόρνις, είναι σωστό; Σε ρωτώ γιατί μάλλον έχεις ένα σχετικό ενδιαφέρον με αυτά. Ευχαριστώ. --Dada* 22:19, 27 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Απ' ότι ξέρω αυτό το είδος κοτσυφιού λέγεται και "ατριχόρνις", και η επιστημονική του ονομασία είναι "μίμος ο πολύγλωσσος". --Agapornis 23:33, 27 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Κοκορέτσι
Από σεβασμό στο όνομά σου, δε θα φτιάξω άρθρο με συκωτάκια πουλιών, το κοκκορέτσι όμως θα το φροντίσω αργότερα.--FocalPoint Συζήτηση 10:15, 28 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Εικόνες σε σελίδες συζήτησης
Καλησπέρα. Οι εικόνες που ανεβάζονται στην Βικιπαίδεια (και ειδικά οι εικόνες fairuse) πρέπει να χρησιμοποιούνται εγκυκλοπαιδικά, στα άρθρα. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μια εικόνα σε σελίδα συζήτησης, μπορείς να δώσεις το URL της. (Εννοώ το εξωτερικό από την Βικιπαίδεια URL, όχι το URL της τοπικής εκδοχής, αν την έχεις ανεβάσει στην Βικιπαίδεια ήδη). --Dead3y3 Συζήτηση 23:53, 30 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
οκ, πάω να το βάλω. Έτσι κι αλλιώς η εικόνα φαίνεται καλύτερα εκεί. Να την ανεβάσω σε άρθρο δεν σκόπευα, είναι πολύ τρομοκρατική.--Agapornis 00:15, 31 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] 3RR
Αγάπορνις το μόνο που έχω να πω είναι ότι αν επαναφέρεις ξανά το κείμενο θα αποκλειστείς κατά τον κανόνα τριών επαναφορών. Δεν μπορείς να επικαλείσαι το 3RR τη στιγμή που έχεις κάνει τις ίδιες επαναφορές. - Badseed απάντηση 01:29, 1 Νοεμβρίου 2006 (UTC)
Λυπάμαι αλλά σε προειδοποίησα. Όταν τελειώσει η φραγή σου ελπίζω να μπορέσετε να συζητήσετε λογικά με τον άλλο χρήστη. - Badseed απάντηση 01:51, 1 Νοεμβρίου 2006 (UTC)
Όχι βέβαια, ισχύει ανεξάρτητα απ' το αν έχεις δημιουργήσει εσύ το άρθρο ή όχι. Αλλιώς ο καθένας θα νομιμοποιούνταν να διατηρεί εσαεί το κείμενο που δημιούργησε. Πιθανώς μπερδεύτηκες από αυτό που γράφεται στο Κανόνας τριών επαναφορών ότι (σημείο 2) Η πολιτική δεν αφορά σε επαναφορά που γίνεται από ένα χρήστη σε έκδοση που ο ίδιος έχει αποθηκεύσει. Αυτό σημαίνει ότι αν π.χ. κάνεις μια δοκιμή σε κάτι και δεν σου βγει, ή γράψεις κάτι και μετά το μετανιώσεις επαναφέροντας τρεις φορές το άρθρο, δεν θα αποκλειστείς για τρεις επαναφορές.
Όσο για το χιλιασμός, προσωπικά δεν τους θεωρώ χιλιαστές και θεωρώ ακραία και την αναφορά στο άρθρο και την κατηγοριοποίηση. Δεν είμαι ειδήμονας βέβαια, έχω όμως να παρατηρήσω ότι στη δική σου, αρχική έκδοση γράφεις ότι Αξιοπρόσεκτη είναι στην Ελλάδα η σχεδόν απόλυτη -και άκρως αντι-ιστορική- ταύτιση του όρου με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Εφόσον είναι αντι-ιστορική, και μάλιστα άκρως, δεν νομίζω ότι στέκεται καταρχήν οποιαδήποτε αναφορά μέσα στα άρθρα, κατά δεύτερον η κατηγοριοποίηση των ΜτΙ στον "Χιλιασμό". Πολλοί π.χ. θεωρούν τον Κομμουνισμό φασισμό, αλλά το να κατηγοριοποιήσουμε το λήμμα εκεί θα ισοδυναμούσε με κακοποίηση τουλάχιστον της πολιτικής επιστήμης. - Badseed απάντηση 01:04, 3 Νοεμβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] 1.000
Agapornis αυτά είναι γνωστά, καθώς τα ίδια ακριβώς (ή περίπου) γράφει και η Αποκάλυψη που περιέχεται στις Ορθόδοξες βίβλους, με διαφορετικές ερμηνείες από εκεί και πέρα από το κάθε δόγμα, όπως για την επίγεια ή μη βασιλεία κλπ. Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα χίλια χρόνια μείνανε κληρονομιά στην Αποκάλυψη από τους πρώτους μ.Χ. αιώνες και μετά άρχισαν τα ζεϊμπέκικα "τα χίλια χρόνια είναι συμβολικά, όχι πραγματικά" ([1]) κλπ.
Αν ήμουν Ορθόδοξος πάντως, θα ανησυχούσα περισσότερο για τους τρελλούς της λεγόμενης "ελληνικης θρησκείας" παρά για τους ΜτΙ.
Όσο για τις προσθήκες στην αγγλική, να μου επιτρέψεις να σου επισημάνω ότι τόσο η μετάφραση προηγούμενης έκδοσης ενός άρθρου όσο και η εναρμόνιση του αγγλικού σε συμφωνία με το ελληνικό δεν είναι και η καλύτερη πρακτική. Κάνεις λάθος στο ότι στην αγγλική οι χρήστες δεν παρακινούνται από προσωπικές τους απόψεις, και η πικραμένη ιστορία με τη Μακεδονία είναι η καλύτερη απόδειξη. Το ίδιο και τα εικοσιτρία αρχεία συζητήσεων που υπάρχουν στο αγγλικό λήμμα για τους ΜτΙ. Για την κατηγοριοποίηση, θα συμφωνήσω με τον Αρχίδαμο ότι το Χιλιασμός/Αχιλιασμός στερείται ουσίας, τόσο και το τριαδιστές/αντιτριαδιστές που αναφέρει ο Πάπυρος. Και, στη συγκεκριμένη συγκυρία όπου τα πράγματα είναι έτσι όπως είναι στην ελληνική Βικιπαίδεια, νομίζω πως δεν βοηθάει σε τίποτα την κατάσταση. Συγκεντρωθείτε λοιπόν καλύτερα στο περιεχόμενο των άρθρων - Badseed απάντηση 17:06, 4 Νοεμβρίου 2006 (UTC)
Την απορία νομίζω στην έλυσε ο φίλτατος Diderot. Η πίστη του καθενός εδωμέσα είναι σεβαστή, δεν μίλησε κανένας για την πίστη σου. Εγώ δεν έχω τίποτα να χωρίσω ούε με τους Ορθόδοξους εδώ ούτε με τους ΜτΙ, και πίστεψέ με αν ήθελα να αρχίσω πόλεμο στη θρησκεία ή σε κάποιο δόγμα θα το είχα κάνει ήδη.
Για την κατηγοριοποίηση, θα πρέπει να προβληματιστείς με το γεγονός ότι εκτός από εμάς και την Αγγλική, σε καμία άλλη από τις μεγάλες (και κάμποσες μικρότερες, όσες πρόλαβα να δω το βράδυ) Βικιπαίδειες οι ΜτΙ δεν κατηγοριοποιούνται στο Χιλιασμό (ούτε και στον "αντιτριαδισμό"). Αδυνατώ να πιστέψω ότι από τα εκατομμύρια ανθρώπους που γράφουν σε όλες αυτές τις εγκυκλοπαίδειες, κανείς δεν είχε αυτή την άποψη επί του θέματος ή δεν διάβασε το λεξικό της Οξφόρδης. Άρα δυο τινά συμβαίνουν: δεν υπάρχει άμεση σχέση του ενος με το άλλο (λάθος κατ' εσάς) ή δεν προστέθηκε η κατηγοριοποίηση ακριβώς για να μην έχουμε αυτά που έχουμε κι εδώ. Εφόσον οι απόψεις διίστανται, και είναι σίγουρο ότι θα έχουμε πολέμους, η καλή λειτουργία της εγκυκλοπαίδειας δεν διασφαλίζεται με την προσθήκη μιας ακόμα κατηγορίας, που βασικά ξέρουμε ότι είναι και πικραμένος όρος. Θα σου πρότεινα να εξετάσεις μια πρόταση του Αρχίδαμου στη συζήτηση του άρθρου Χιλιασμός.
Θα σου επισημάνω επίσης ότι ο λεγόμενος "Αχιλιασμός" δεν είναι επίσημο δόγμα της Καθολικής Εκκλησίας (κοίτα στη συζήτηση του αγγλικού) και αυστηρά μιλώντας δεν μπορούμε να την κατηγοριοποιήσουμε εκεί. Διαφωνώ για την κατηγοριοποίηση Χιλιασμός/Αχιλιασμός, μεταξύ άλλων γιατί ανοίγει την πόρτα και για άλλες κατηγοριοποιήσεις που χαρακτηρίζουν, όχι μόνο σε αυτά τα λήμματα αλλά και σε άλλα.
Τέλος, εφόσον σε ενδιαφέρει η καλή λειτουργία της εγκυκλοπαίδειας, φρόντισε να αποφεύγεις πολέμους αλλαγών, και προσθήκες σε συζητήσεις όπως στο στυλ αυτής που σχέση με άρθρα δεν έχουν και δεν βοηθάνε και καθόλου το κλίμα. Δεν είμαστε σε τηλεπαιχνίδι, οπότε μπορούμε όταν μας την πέφτουν να κάνουμε ένα break αλλού. Ούτε γράφοντας ένα άρθρο χτίζουμε τον Παρθενώνα (όλα τα άρθρα μπορούν ν' αλλάξουν και κάοτε θ' αλλάξουν) οπότε δεν έχει νόημα να τσακωνόμαστε για μία και μόνη έκδοση. Αυτό, και οι λογικές συζητήσεις χωρίς παρεκτροπές, είναι η καλύτερη συμβολή στην καλή λειτουργία της εγκυκλοπαίδειας - Badseed απάντηση 10:25, 5 Νοεμβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Κατηγορία:Μαρσιποφόρα
Ξέρω ότι δεν ρώτησες εμένα, αλλά δεν έχει σημασία... αν κατάλαβα καλά, ήθελες να κάνεις την Κατηγορία:Μαρσιποφόρα υπο-κατηγορία της Κατηγορία:Θηλαστικά. Για να γίνει αυτό, απλά πας στην "Κατηγορία:Μαρσιποφόρα" και προθέτεις την Κατηγορία:Θηλαστικά μέσα στο κείμενο του άρθρου. Το έκανα ήδη, αν θέλεις έλεγξέ το. --Diderot 21:02, 4 Νοεμβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Αγαπόρνις σε επισκέφτηκα
Πολύ ωραία είναι η σελίδα σου. Μου αρέσουν και τα άρθρα που γράφεις, πιστεύω ότι κάποιος που αγαπάει τα ζώα έχει καλωσύνη. Πρέπει να έχεις και χρόνο για να κάνεις τόση δουλειά, εγώ δεν έχω και δεν μπαίνω και κάθε μέρα. Όμως μη θυμώνεις βρε Αγαπόρνις, και δίκιο να έχεις να είσαι σαν το πουλάκι αγαπόρνις που είναι ήρεμο και γλυκό. Γεια σου, --Sandy* 20:20, 9 Νοεμβρίου 2006 (UTC)
Ξέχασα να σου πω ότι καλά είπες ότι είμαι κορίτσι.--Sandy* 20:29, 9 Νοεμβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Δαβάκης
Καταρχήν για τις κατηγορίες, μετά το | θα γράψεις το επώνυμο, δηλ. Φριζής Μαρδοχαίος και θα πάει στο Φ.
Για το συγκεκριμένο: δεν αρκεί να αλλαχτούν μερικές λέξεις ή φράσεις προκειμένουν το κείμενο να θεωρείται πρωτότυπο, αλλά να είναι πρωτότυπα δημιουργημένο εξαρχής. Είναι σχεδόν αυτούσιο το κείμενο του Phorum και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όπως και το κείμενο της Δομής αν είναι αυτούσιο·χρειάζεται ξαναγράψιμο. Νομίζω είχατε μια σχετική συζήτηση και με τον Geraki. Επίσης, για τις φωτογραφίες (όπως και όλα τα πνευματικά έργα) η πάροδος του πνευματικού δικαιώματος λογίζεται 70 χρόνια μετά το θάνατο του δημιουργού, οπότε αν η φωτογραφία είναι γύρω στο 1915-20 δεν μπορείς να πεις με σιγουριά οτι έχει παρέλθει αυτός ο χρόνος. Καλύτερα να μπει fairuse. - Badseed απάντηση 22:40, 14 Νοεμβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Περί του συμβόλου της πίστεως
Το έχεις ολοκληρώσει το λήμμα ή έχεις να προσθέσεις κι άλλες πληροφορίες;--vasileios78 08:19, 29 Νοεμβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Χριστούγεννα πάντα τσακωνόμαστε (που λέει κι ο Σαββόπουλος...)
Δεν ξέρω για την παραπομπή ποιος την έβγαλε (κι ούτε θα κάτσω να μάθω), αλλά εκείνη τη φράση "ένας λόγος που επικαλούνται αυτοί που αμφισβητούν ότι ο Χριστός γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου" εγώ την άλλαξα και ξανάβαλα αυτό που είχε γράψει ο Πάπυρος (όχι, δηλαδή, πως το έβγαλα από το μυαλό μου). Τη σύντομη εξήγηση γι' αυτή την αλλαγή θα τη βρεις στο ιστορικό της σελίδας: κανείς (δηλαδή κανείς με τα σωστά του) δεν "αμφισβητεί" ότι ο Χριστός γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου, γιατί απλούστατα κανείς δεν έχει λόγους να υποθέτει ότι γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου! Είναι εμφανές ότι η ημερομηνία εορτασμού των Χριστουγέννων είναι μια σύμβαση σχετιζόμενη με το χειμερινό ηλιοστάσιο (και, καλού κακού, ας αναφέρω ότι δεν μιλάω εδώ για "δανεισμό" περιεχομένου, αλλά απλώς για το εξωτερικό, χρονολογικό πλαίσιο του εορτασμού). Είναι εμφανές ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί καταγραφής (άφαντης, φυσικά), στα αρχεία της Εκκλησίας της Ρώμης, τρεις και τέσσερεις αιώνες μ.Χ. της ημερομηνίας γέννησης του Ιησού (πόσους αιώνες διατηρούσαν τα ληξιαρχικά αρχεία της Ιουδαίας;) είναι φαιδρός. Είναι τόσο, μα τόσο εμφανές, που τα εγκεκριμένα από την Εκκλησία μας βιβλία θρησκευτικών (όσο θυμάμαι) αναφέρονται στην ημερομηνία ως σύμβαση.
Το να "αμφισβητεί" κάποιος, και γενικά το να επιχειρηματολογεί υπέρ ή κατά μιας ιστορικής βάσης της ημερομηνίας εορτασμού των Χριστουγέννων, θα ήταν σαν να αμφισβητεί ότι ο Άγιος Βασίλης κατεβαίνει τις καμινάδες όλων των σπιτιών του κόσμου μέσα σε μια νύχτα, στη βάση του πόσο απίθανο είναι αυτό. Κανείς δεν σκέφτεται έτσι.
Φυσικά, μιας και ο καβγάς έχει ξανανάψει στο άρθρο και η κοινή λογική έχει πάει ως συνήθως περίπατο, εγώ δεν το αγγίζω. Σαν θέλεις άφησε τη φράση, σαν θέλεις άλλαξέ την. Εγώ αδυνατώ πλέον να συμβαδίσω με την Zeitgeist του Θαυμαστού Καινούριου Κόσμου της Βικιπαίδειας. Καληνύχτα --Diderot 01:17, 27 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)
[Επεξεργασία] Στη σωστή θέση
Οι παρατηρήσεις σου για πιθανή παραβίαση του τρόπου συνεργασίας χρηστών ταιριάζουν καλύτερα στο Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών.--FocalPoint Συζήτηση 18:36, 18 Ιανουαρίου 2007 (UTC)
Ας αλλάξουμε λοιπόν τη λέξη "πιθανή" με "κατά την άποψή σου". Ελπίζω να αφήνεις κάποια αμφιβολία, μήπως κάνεις λάθος.--FocalPoint Συζήτηση 18:44, 18 Ιανουαρίου 2007 (UTC)
Πάμε λοιπόν στις άλλες λέξεις: "του τρόπου συνεργασίας χρηστών". Ένας από τους τρόπους με τον οποίο συνεργάζονται οι χρήστες στη Βικιπαίδεια είναι οι επαναφορές. Λίγο άγαρμπος, απόλυτος, ενοχλητικός τρόπος ίσως, αλλά ένας "τρόπος συνεργασίας". Ελπίζω να απάντησα.--FocalPoint Συζήτηση 20:28, 19 Ιανουαρίου 2007 (UTC)
[Επεξεργασία] Κίνημα
Agapornis όταν βρεις χρόνο για τσέκα μια το Κίνημα Σπουδαστών της Γραφής στο οποίο μια ενότητα είναι σημειωμένη σαν κόπυ. Θα με υποχρέωνες Btw αν στο Ιεχωβά συζητούσατε περί της συγχώνευσης, αποφεύγοντας χαρακτηρισμούς κ κόντρες - Badseed απάντηση 13:58, 13 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)
[Επεξεργασία] Κακή πρόθεση
Θα σε παρακαλέσω να μην ξαναεπιτεθείς σε άλλους χρήστες αποδίδοντάς τους κακές προθέσεις και πράξεις για τις οποίες δεν έχεις αποδείξεις παράδειγμα. Εάν επαναληφθεί θα θεωρηθεί προσωπική επίθεση και θα φραγείς. — Geraki ΣΜ - 2007-02-15T 14:36Z.
[Επεξεργασία] Hello
Theotokos Bless, I was wanting some help with a couple of pages in English. I was hoping to get an article for http://en.wikipedia.org/wiki/Aleksey_Khomyakov http://en.wikipedia.org/wiki/Ku_Klux_Klan http://en.wikipedia.org/wiki/Bakunin http://en.wikipedia.org/wiki/Kierkegaard_and_Nietzsche_comparisons created in Greek. Thanx LoveMonkey 04:15, 2 Μαρτίου 2007 (UTC)
[Επεξεργασία] Καλώς ήρθες!
Ελπίζω να είσαι καλά και η απουσία σου από τη Βικιπαίδεια να οφειλόταν στο ότι απλούστατα είχες καλύτερα και σημαντικότερα πράγματα να κάνεις. Φυσικά, η πρόσκληση για τα σουβλάκια είναι ανοιχτή!
--βασίλειος78 10:58, 14 Ιουνίου 2007 (UTC)
[Επεξεργασία] Φραγή
Έχεις φραγεί για μια ημέρα για τους χαρακτηρισμούς των συνεισφορών του Βασιλειάδη στη Συζήτηση:Τετραγράμματο . Αν έχεις κάποιο πρόβλημα με αυτά που γράφονται, την επόμενη φορά προσπάθησε να το εκφράσεις με κόσμιο τρόπο παρακαλώ. Ευχαριστώ - Badseed απάντηση 20:56, 27 Ιουνίου 2007 (UTC)
Ως περαστικός αναγνώστης, θα σημειώσω ότι με τον τρόπο που αναφέρει ο Badseed, οι απόψεις σου μπορούν να έχουν μεγαλύτερη απήχηση αν είναι ήρεμα διατυπωμένες. Εκτός αν γράφεις μόνο για εκτόνωση, οπότε καλά κάνεις, αν σε κάνει να νοιώθεις καλύτερα και δε σε πειράζει και καμιά (αναπόφευκτη) φραγή.--Focal Point 21:17, 27 Ιουνίου 2007 (UTC)
- Αγαπητοί μου,
ο "χαρακτηρισμός" που χρησιμοποίησα είναι από τους ηπιότερους που υπάρχουν. Ασφαλώς, μπορεί κανείς να πει ότι κι ένας τέτοιος χαρακτηρισμός οξύνει τα πνεύματα ώστε ακολουθούν και οι πιο βαριοί, και ΜΟΝΟ κάτω από αυτό το πρίσμα μπορώ να κατανοήσω την ενέργεια της φραγής. Παράλληλα η φραγή αυτή ήταν τέτοια που δεν μπορούσα να γράψω στην προσωπική μου σελίδα, δεν ήταν δηλ. η κανονική φραγή που ξέρουμε (εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι με τις φραγές και δεν το ξέρω).--Agapornis 21:01, 28 Ιουνίου 2007 (UTC)
[Επεξεργασία] φευ φευ
νή μα τον Δία, τί φασαρία... --Χρυσοχαίτας 23:40, 28 Ιουνίου 2007 (UTC)
και τελικά διεγράφθη η σελίδα της γενοκτονίας, μετά τόσων τροποποιήσεων και βελτιώσεων; δεν είναι λογικό... οι Ιταλοί μου είπαν να την μεταφράσω στα Ιταλικά γιατί θεωρούν ότι έχει ιστορικό ενδιαφέρον, αλλά τώρα δεν υπάρχει --Χρυσοχαίτας 21:08, 9 Ιουλίου 2007 (UTC)
Ευχαριστώ παρά πολύ! τα λέμε --Χρυσοχαίτας 08:02, 11 Ιουλίου 2007 (UTC)