Κακά
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κακά | |
---|---|
![]() |
|
Έτος γέννησης | 1982 |
Εθνικότητα | Βραζιλιάνος |
Θέση | Μέσος |
'Υψος | 1.86 |
Ομάδα | Μίλαν |
Κακά είναι το ψευδώνυμο με το οποίο είναι γνωστός ο ποδοσφαιριστής της Βραζιλίας Ricardo Izecson dos Santos Leite, από τους καλύτερους μέσους ποδοσφαιριστές στον κόσμο (γεννήθηκε στην Μπραζίλια, στις 22 Απριλίου 1982).
Ο νεότερος αδερφός του, Rodrigo Ifrano Dos Santos Leite, παίκτης της Rimini, του έδωσε το ψευδώνυμο Kaka, από το σύντομο τύπο του Ricardo στα πορτογαλικά. Ο μικρότερος από τον Ρικάρντο, Rodrigo, δεν μπορούσε να τον πει με το όνομά του και έτσι , επειδή τον φώναζε "Caca" , ο παίκτης έλαβε το ψευδώνυμο "Kaka".
Ο μεσοεπιθετικός Κακά αγωνίστηκε στη Sao Paulo το 2001-03. Ανήκει στην AC Milan από το 2003. Το 2004 κατέκτησε τον τίτλο με τη Μίλαν και ευχαρίστησε τον Χριστό. Κάθε φορά που σκοράρει σηκώνει τα χέρια του στον ουρανό, επειδή πριν από το 2004 κατάφερε να επανέλθει από ατύχημα (σοβαρό κάταγμα) κατά τη διάρκεια καταδύσεων.
Από το 2002 είναι μέλος της εθνικής Βραζιλίας. Το 2002 έκανε το ντεμπούτο του ως διεθνής παίκτης στον αγώνα Βραζιλία-Βολιβία. Αγωνίστηκε στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2002 (με μικρή δραστηριότητα) και του 2006. Κατέκτησε επίσης το 2004 το Copa America και το 2005 το Confederations Cup, σκοράροντας μάλιστα στον τελικό της δεύτερης διοργάνωσης επί της Αργεντινής. Το 2006 σκόραρε το πρώτο βραζιλιάνικο γκολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στον αγώνα με την Κροατία (1-0) στις 13/6/2006.
Παντρεύτηκε την Caroline Celico στις 23/12/2005 στο Sao Paulo.
[Επεξεργασία] Καριέρα
- 2001-2003
Sao Paulo FC 22 γκολ
- 2003-
Milan
- 2003-04 10 γκολ σε 30 συμμετοχές. Τίτλοι: Πρωτάθλημα Ιταλίας Serie A , European Super Cup.
- 2004-05 7 γκολ σε 36 συμετοχές. Ιταλικό Super Cup. Φιναλίστ στο Τσάμπιονς Λιγκ.
[Επεξεργασία] Βραβεύσεις-διακρίσεις
- Καλύτερος ποδοσφαιριστής βραζιλιάνικου πρωταθλήματος
- 2005 Καλύτερος μέσος ποδοσφαιριστής, Βραβείο ΟΥΕΦΑ.
- 2005 Χρυσή Μπάλα: 9ος.
- 9/4/2006 Serie A πρώτο hattrick, σε αγώνα της Μίλαν με την Chievo Verona (και τα 3 γκολ τα σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο).