Perbualan Pengguna:Naisi

Dari Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas.

Jadual isi kandungan

[Sunting] Gambar

Selamat datang! Cara menambah gambar amat mudah. Cuma letakkan seperti berikut [[imej:namagambar.jpg|thumb|Gambaran mengenai gambar ini.]] Dan jangan lupa menandatangani mesej anda dengan meletakkan tanda ~~~~ supaya mudah dikenali. Aurora 09:15, 8 May 2005 (UTC)

Gembira dapat menolong. Satu tips: sekiranya gambar tersebut telah berada di Wikimedia Commons, anda boleh terus menggunakannya tanpa memuat naik di sini. Aurora 02:49, 10 May 2005 (UTC)

Gambar menceriakan rencana. Cuma pastikan gambar-gambar tersebut tidak mempunyai hakcipta (atau milik anda sendiri). JIka anda mempunyai banyak gambar, mengapa tidak muatnaikkan sahaja di Commons supaya boleh dikongsi oleh Wikipedia lain? Anda juga boleh menggunakan (sebagai contoh) templat {{commons|Mosque}} untuk menggalakkan pembaca melihat koleksi gambar masjid. Aurora 03:06, 13 May 2005 (UTC)

[Sunting] Rencana "Arnold Schwarzenegger"

Hai Naisi, saya telah membantu mengemaskinikan rencana anda yang bertajuk "Arnold Schwarzenegger". Walaupun saya kelihatan membuat banyak perubahan, kemungkinan terdapat beberapa perubahan yang tidak betul kerana saya pun bukan sangat pandai dalam Bahasa Melayu. Kita sama-sama belajar! Diharap pakar bahasa Melayu dapat menyunting rencana ini supaya saya juga boleh belajar daripada kesilapan saya.

Sebagaimana yang anda tahu, Wikipedia Bahasa Melayu baru-baru ini mencapai 10,000 rencana dan masuk kategori kedua. Bagaimanapun, sekurang-kurang 60% daripada rencana ini terdiri daripada rencana stub yang mengandungi tidak lebih daripada tiga ayat.

Yosri, pengasas Wikipedia Bahasa Melayu, mengharap-harapkan bahawa portal ini akan menjadi portal yang unggul. Bagaimanapun, beliau kecewa kerana sokongan penyertaan setakat ini sungguh lemah. Diharap anda akan terus menyumbang kepada portal ini, khususnya dalam pemulihan rencana stub yang wujud.

Saya telah memasukkan jadual Babel ke halaman pengguna anda. Sekiranya terdapat apa-apa kesilapan, di sini saya ingin meminta maaf. Anda boleh memperbaiki templat: {{Babel-2|en-3|ms-2}} dengan mudah. Babel-2 bermaksud dua bahasa, Babel-3, tiga bahasa dan sebagainya; en-1, tahap Bahasa Inggeris yang paling asas, en-2, tahap sederhana dan en-3, tahap mahir.) — PM Poon 14:45, 22 Januari 2006 (UTC)

[Sunting] Angelina Jolie

Hai Naisi, rencana Angelina Jolie begitu dashyat! Kena tulislah manyak-manyak rencana seumpama ini! Saya telah membuat sedikit pengemaskinian tetapi jika anda tidak bersetuju dengan mana-mana satu perubahan, pulihkan saje. Saya juga mencuba memperbaiki gambar kedua dan membesarkan saiznya. — PM Poon 03:01, 26 Jun 2006 (UTC)


Hai Naisi, rencana Angelina Jolie itu memang ada kelas, bukan sahaja dari segi gambar atas itu (yang menyebabkan saya tidak boleh tidur, hehehe) tetapi juga isi kandungan rencana itu. Saya berharap anda boleh mengekalkan kualiti yang dicapai oleh rencana ini kerana terdapat banyak rencana dalam portal ini yang ahem.... hehehe. Asalkan ada minat, apa-apa rencana pun boleh ditulis sebab bidang portal ini memang amat luas! — PM Poon 12:17, 27 Jun 2006 (UTC)

[Sunting] request

Hello. I have got one request for you. I need sentence "sugar in 350 languages" in Malay (I want to do a logo of my site). So, can you write me what`s called this sentence in Malay (Bahasa Melayu)? Thank you very much! Szoltys

[Sunting] Perang Sungai Berdarah

Hai Naisi, diminta supaya memberi pandangan berhubung dengan rencana karya anda iaitu Perang Sungai Berdarah. Lihat Perbualan:Perang Sungai Berdarah. — Master2841 07:09, 7 November 2006 (UTC)