Συζήτηση:Ανταλλαγή πληθυσμών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αυτό το άρθρο θα πρέπει να κοπεί σε διάφορα άρθρα. Προτείνω το εξείς:

  • Ανταλλαγή πληθυσμών (γενικά με σύνδεσμους)
  • Ανταλλαγή πληθυσμών του 1913
  • Ανταλλαγή πληθυσμώ του 1923

Οι διάφορες συνθήκες χρειάζονται δικά τους άρθρα. Ανδρέας 20:59, 5 Νοεμβρίου 2005 (UTC)

Συμφωνώ. Επίσης, το άρθρο χρειάζεται ουδετερότητα. Υπό την παρούσα μορφή είναι ακραία τοποθετημένο. Επίσης, η μεγαλύτερη ανταλλαγή πληθυσμών που έγινε στην ιστορία είναι εκείνη μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας. --Kalogeropoulos 22:17, 5 Νοεμβρίου 2005 (UTC)

Το άρθρο τοποθετείται ως όρος του Διεθνούς Δικαίου οι δε αριθμοί δίδουν το σύνολο των ανταλλάξιμων, αναφέρω τις συνθήκες στη σειρά προς επισήμανση αφενός για την διαιώνιση των λαθών αφετέρου για να φανεί η πρόοδος του εξοντωτικού αυτού μέτρου. Πράγματι απαιτούνται κάποιοι σύνδεσμοι. Περί το τέλος ναι το βλέπω λίγο περισσότερο ελληνικά, θα το βελτιώσω. Ευχαριστώ για την επισήμανση Πακιστάν Ινδίας, δεν το έχω δεί ήξερα μόνο για εκείνο του Παμίρ και μιας περιοχής δεν θυμάμαι το όνομα στα σύνορα Πακιστάν Αφγανιστάν. Θα το επανεξετάσω.--Templar52 23:19, 5 Νοεμβρίου 2005 (UTC)

Συμφωνώ με τον Kalogeropoulos για την ανταλλαγή πλυθυσμών, κατα το χωρισμό Ινδίας και Πακιστάν περίπου 20.000.000 άνθρωποι άλλαξαν διαμονή. Με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έπίσης, έγιναν μεγάλες πλυθυσμιακές μετακινήσεις στα ανατολικά σύνορα της Γερμανίας. Τουλάχιστον 6.000.000 Γερμανοί υποχρεώθηκαν να μετακινηθουν προς τα δυτικά λόγω της αλλαγής των συνόρων, και ανάλογοι πλυθυσμοι Πολωνών, Λευκορώσων, κλπ. -- Αντιγόνη 01:03, 6 Νοεμβρίου 2005 (UTC)

Συμφωνώ περίπου με τα νούμερα που αναφέρονται τόσο για τις μετακινήσεις Ινδία Πακιστάν όσο και στη Πολωνία αλλά αυτές έγιναν υπό μορφή διωγμών που δεν καλύπτονταν από συμβάσεις ανταλλαγής πληθυσμών με ολέθριες στερήσεις και πλήθους θανάτων των μετακινουμένων. Θα συμπεριληφθούν στη σημείωση.--Templar52 19:18, 1 Μαρτίου 2006 (UTC)