Συζήτηση:Βούλγαροι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα περί Σλαβομακεδόνων που σβήστηκαν από αυτό το άρθρο τα μετέφρασα από την αγγλική εκδοχή του (en:Bulgarians). Δε νομίζω ότι ήταν υποκειμενικό, ή προσβλητικό. Μήπως έχουμε γίνει βασιλικότεροι του Βασιλέως;;; --Kostisl 11:37, 8 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

To ότι υπάρχει στην αγγλική βικιπαίδεια δε νομίζω ότι αποτελεί επιχείρημα, καθώς και εκεί υπάρχει διαμάχη χωρίς τέλος για όλα τα σχετικά λήμματα. --Valentin 11:44, 8 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Άρα έχουμε λύσει το ζήτημα: τα σλαβομακεδονικά δεν έχουν σχέση με τα βουλγάρικα. Και όχι, δεν μπορεί ένας σλαβομακεδόνας να συνεννοηθεί στη γλώσσα του με ένα Βούλγαρο, και αντίστροφα! Ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ πήγε και υπέγραψε ότι είναι Βούλγαρος, για να πάρει βουλγάρικο διαβατήριο, και εμείς φοβόμαστε μη μας πουν εθνικιστές εάν πούμε ότι τα σλαβομακεδονικά είναι διάλεκτος των βουλγάρικων!!! Έλεος!!! --Kostisl 11:54, 8 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Ρίξε αν θέλεις μια ματιά στο λήμμα διάλεκτος. Τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά. Η αμοιβαία κατανόηση, πέρα από το ότι είναι υποκειμενική, δεν μπορεί να είναι κριτήριο, αλλιώς θα έπρεπε να λέμε ότι π.χ. η γαλλική, η ιταλική και η ισπανική είναι διάλεκτοι μιας γλώσσας. Η σλαβομακεδονική είναι γραμματικά πιο κοντά στη βουλγαρική, λεξιλογικά πιο κοντά στη σερβοκροατική και έχει ιδιαίτερα στοιχεία που δεν υπάρχουν σε καμία από τις δύο γλώσσες. --Valentin 12:01, 8 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)