Kullanıcı mesaj:Lighterside
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mesaj Sayfama Hoşgeldiniz...
Lütfen mesajlarınızı en alta ekleyin...
Eski mesajlar için:
- Kullanıcı mesaj:Lighterside/Arşiv (Haziran 2005 - Ağustos 2006)
- Kullanıcı mesaj:Lighterside/Arşiv2 (Eylül 2006 - ...)
---
[değiştir] Vikipedi:Üç geri-dönüş kuralı
Teşekkürler Zeynep bu güzel çeviri için.
Sevgiler
Vito Genovese 16:36, 1 Kasım 2006 (UTC)
Nota baktım Zeynep. Cool Cat olayından bağımsız olarak, konuyla ilgili farklı olan görüşümü oraya ekledim. Ona ordan devam ederiz. Ben asıl diğer soruya geleyim.
Open proxyler kullanıcının IP'sini kafasına göre değiştirebilmesine, sonra burada bizi top gibi sektirmesine imkan veren bir olay. Normalde yararlı bir teknoloji tabi ki, lakin çok büyük oranda kötüye kullanıldığı için otomatik olarak bloklanıyorlar Vikipedi kuralları gereği.
Misal bir iki ay önce gelip ısrarla "Muslims bla bla with pigs" yazan biri vardı hatırlarsın. Bir kaç gün ısrarla gelmişti, bloklandığı anlarda ip'sini değiştirip işine devam etmişti. İşte o open proxy'di. Bu da kötüye kullanımına güzel bir örnek mesela. Open proxy IP aralıklarını bloklamasaydık durduramayacaktık adamı.
Umarım açıklayıcı olmuştur. Daha fazla detayı en:Open proxy ve en:Wikipedia:No open proxies maddelerinde bulabilirsin.
Sevgiler
Vito Genovese 20:55, 1 Kasım 2006 (UTC)
[değiştir] Tom Cruise
Bu sayfada sağdaki resim yeri neden boş?Yeni bi resim koyalım mı?--PurplewomanMsJ 14:54, 2 Kasım 2006 (UTC)
[değiştir] Emre Kongar'ın kitabı
Merhaba. Bülent Ecevit maddesinin tartışma bölümünde Emre Kongar'ın bir kitabı hakkında yorum yapmışşınız. Yazarin bazi kitaplarını beğenerek okuduğum için eleştiriniz ilgimi çekti. Sizin için bir mahsuru yoksa kitabın ismini verebilir misiniz? Teşekkür ederim. --BullsEye 20:28, 6 Kasım 2006 (UTC)
- Tesekkurler Zeynep. Listeme koydum, en kisa zamanda okumayi planliyorum. --BullsEye 22:03, 9 Kasım 2006 (UTC)
[değiştir] 10 Kasım
Merhabalar Zeynep, Atatürk maddesini daha önce ana sayfaya koymuştuk, fakat bugünün anlamına istinaden sanırım ana sayfaya tekrar konması gerekli, ne dersin?--renegademsj 10:32, 10 Kasım 2006 (UTC)
[değiştir] Rigel maddesindeki düzenlemen
teşekkür ederim, eline sağlık. cat_on_board
[değiştir] hazır aktif yakalmışken
[1] şurda genismart konulu isim değişikliği sorun olmaz mı? kullanıcı sayfası direk madde gibi olmuyor mu? Delamorena 12:16, 14 Kasım 2006 (UTC)
[değiştir] Selam
Malatya'nın ünlü kişilerinin listesi maddesini sam'a aday gösterdim ancak silinecek maddeler kasım ayı sayfasındaki madde başlığının içi boş çıkıyor. Bir bakabilir misin? Kolay gelsin. --Zeynepmsj 12:46, 14 Kasım 2006 (UTC)
- Sorunu hallettim Zeynep, karakterlerle ilgili bir sorun oluşmuş sanırım:)İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:54, 14 Kasım 2006 (UTC)
[değiştir] SATEK başlığı
SATEK başlığının neden silindiği ile ilgili bir yorumda bulunursanız sevinirim... VP:HS 7'ye baktım ve buna bir anlam veremedim.
Aynı anda hem İngilizce hem Türkçe bölüme giriş yaptım. Türkçe bölüm anında silindi.
Çok ilginç bir durum.
http://en.wikipedia.org/wiki/SATEK
[değiştir] SAM ricası
- merhaba zeynep. hazır böyle bir SAM oylaması var şu maddeyi de ekleyelim de aradan çıksın. ben daha önce hiç SAM yapmadım, tamam bir ara denerim, ama bu kez sen halleder misin rica etsem? selamlar. --kibele 15:30, 14 Kasım 2006 (UTC)
- teşekkürler. --kibele 15:55, 14 Kasım 2006 (UTC)
- kimbilir belki de zırt pırt SAM yapılmasın diyedir.. hiç bakmamıştım, ilk anda zor geldi, doğrudur..--kibele 15:59, 14 Kasım 2006 (UTC)
[değiştir] Merhaba
- Zeynep Merhaba,
Vikipedi:Direksiyon savaşları sayfasına baktım gerçekten eline sağlık, böyle konularda yol gösterici olabilecek klavuzlara ihtiyaç var gerçekten. Ama sayfanın ismi içeriği daha iyi ifade edebilecek bir başlık olsa, daha iyi olmaz mı? Bu başlık biraz eğreti duruyor sanki. Kolay gelsin...
-
- Merhaba Zaynep, sayfan izleme listemde olduğu için bu mesajı gördüm. İngilizce "wheel war" deyiminin kaynağı direksiyonla ilgili değil, bilgisayar işletim sistemlerinde "wheel" olarak adlandırılan kullanıcılar grubuyla ilgili (bkz. en:Wheel wars). Bu bakımdan, fazla teknik ayrıntıya girmeden, bu deyimi "yönetici savaşı" olarak çevirmek uygun olur. --İnfoCan 09:24, 15 Kasım 2006 (UTC)
-
- Tekrar cok tesekkurler. Iyi calismalar. --BullsEye 03:41, 16 Kasım 2006 (UTC)
[değiştir] Taktirname

[değiştir] edebi akimlar
merhaba zeynep,
edebi akimlarla ilgili maddelere bakarken, googel aramasinda karsima gelen şu bağlantıyla karsilastim. bizdeki maddelerin bu baglantiyla iliskisini cözemedim. iyi calismalar.--alibazmesaj 13:32, 16 Kasım 2006 (UTC)
-
- tekrar merhaba zeynep, bütün maddeleri oldugu gibi almislar, bari kaynak olarak belirtselerdi. böylece hem onu yazana saygi göstermis olurlar hem de karisiklik engellenmis olurdu.neyse, kisa-özlü-ve aciklayici yazilarin/maddelerin icin tesekkürler.mesgul ettigim icin kusura bakma.iyi calismalar tekrar.--alibazmesaj 14:13, 16 Kasım 2006 (UTC)
Hay allah, demin söyleyecektim unuttum.bunama belirtileri cogaldi artik.bazi edebiyat akimlariyla felsefe akimlari arasinda isim benzerlikleri sözkonusu, bunlar icin bir anlam ayrim sayfasi yapalim diye düsünüyorum, ne dersin.--alibazmesaj 14:24, 16 Kasım 2006 (UTC)
-
- Maddeleri tek baslikta yazip alt basliklarda ilgili bölümleri acmak fena fikir degil.madde iceriklerini ve kapsamlarini bir gözden gecirip ondan sonra daha net bir fikir olusturabilirim.öte yandan etkilesim olsa da bazi durumlarda baska yönelimler de sözkonusu olabiliyor.felsefe de realizmin tarihi ile edebiyatta realizm saniyorum ayri hikayelere sahip. yine de tek baslik fikri olabilir, genel tanımları vermek acisindan özellikle. sonra her bölümün kendi ekolleri ayri maddeler olarak islenir.anlam ayrim sayfalari da isimizi görür saniyorum, cünkü zaten bu disiplenler arasinda bir etkilesim sözkonusuysa zaten bunun niteligini herhalükarda madde iceriklerinde belirtmek gerekecektir. biraz duralim üzerinde sonra bakariz.--alibazmesaj 15:19, 16 Kasım 2006 (UTC)
[değiştir] Malatya
Zeynep merhaba,
Şu sayfanın sevgine, ilgine ihtiyacı var anladığım kadarıyla. Pışş pışş yapabilirsen süper olur.
Sevgiler
Vito Genovese 16:22, 16 Kasım 2006 (UTC)
[değiştir] Operadaki hayalet
İsmi değiştirmeden önce keşke bana da bir sorsaydınız, sizinkilerle irlikte pek çok değişiklik oldu. Ben filmin, Operadaki Hayalet (2004 film) sayfasında kalması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü diğer wikipedialarda film senesinden sonra virgül konulduğuna hiç rastlamadım. (az önce rastladım) İyi çalışmalar dilerim...
- Film sayfasındaki yönlendirmeyi isteğim doğrultusunda geri aldığınız için teşekkür ederim. Nasıl bir karışıklık oluyor, tam anlayamadım. İngiliz ve Amerikan popüler kültüründe, Operadaki Hayalet maddesi çok geniş yer tuttuğu için bu konuda sayfalar doldurabiliyorlar. Ama bizde pek ilgilenileceğini sanmıyorum. Sinema portalına yardımcı olmaya çalışırken birden bire kendimi Phantom'un zindanlarında buldum :) (bkz. Down Once More)
Bu haliyle kalsa olur mu? Çünkü öbür türlü çok uğraşacağız, elimizdeki sayfalara nakledilmiş pek çok yönlendirme var. Şu aşamadan sonra pek kolay olacağını sanmıyorum.
[değiştir] phantom hakkında
Operadaki Hayalet (müzikal) sayfası silinebilir, uyarlamalar içerisinde müzikaller hakkında bilgi geçecektir zaten.
[değiştir] Türkeli ve Türk maddeleri
Merhabalar,
Bu mesaj Türkeli maddesinin silinme oylamasına katılan herkese otomatik olarak gönderilmiştir.
Oylama için normal kabul edilen süre dolmasına rağmen, oylar başabaş durumda ve net bir karar alınabilmiş değil. Ek olarak da sevgili Erdall da benzer bir konuyu ele alan Türk maddesini silinmeye aday göstermiş. Gerekçeleri arasında da Türk (anlam ayrım) sayfasında listelenen maddelerin Türk maddesinin içeriğini kapsaması var.
Bu noktada benim bir önerim olacak. "Türk" kavramının diğer kavramlarının önüne geçişini ve Türkeli maddesinin sadece Türklerin yaşadığı toprakları anlatmayı amaçlamasını da göz önüne alarak, Türkeli, Türk ve Türk kelimesi maddelerinin Türk maddesi altında birleştirilmelerini öneriyorum. Türk kelimesi maddesi girişteki alt başlıklardan biri olabilecek durumda, Türk maddesinin metni de tashih edilir ve Türkeli'yle birleştirilirse derli toplu bir madde elde edilir sanıyorum.
Bu nedenle sizden önceden vermiş olduğunuz oyları, Türk maddesinin de oylanıyor olmasından yola çıkarak, gözden geçirmenizi rica ediyorum. Hem Türkeli tartışması tıkandığı, hem de aynı konu için birden çok madde açıldığı için.
Teşekkürler şimdiden.
Vito Genovese 05:33, 18 Kasım 2006 (UTC)
[değiştir] Sabır Küpü
Değişiklikleri kontrol ederken Kibeleye attığın mesajı gördüm. Maddenin başlığını doğru yazmışsın. Bu arada ellerine sağlık. Derli toplu bir madde olmuş.--Zeynepmsj 10:04, 20 Kasım 2006 (UTC)
- Teşekkürler, elimden geldiğince çevirmeye çalışıyorum işte. İyi çalışmalar. --Mskyrider 10:06, 20 Kasım 2006 (UTC)
- teşekkür ediyorum zeynep. bence de hayırlı ossun.. :) --kibele 15:21, 20 Kasım 2006 (UTC)
[değiştir] Sol tablo fonksiyonları
Merhaba Zeynep,
Sil veya değiştir tuşlarına bastığında sol tarafta interwikilerin olduğu yerde çıkacak ve umarım ki işlerini kolaylaştıracak bir iki şey ekliyorum monobook.js dosyana. Blok ve koruma için olanlarını en kısa sürede entegra edicem, bir bak bakalım, beğenmezsen çıkartırsın. (Önbelleği boşaltmayı unutma Firefox'ta CTRL + SHIFT + R veya Internet Explorer'da CTRL + F5 yaparak)
Sevgiler
Vito Genovese 14:02, 21 Kasım 2006 (UTC)
Aa hadi ya, dur o zaman...
Sen bana hangi tarayıcıyı kullandığını söyleyekoy, ben de yeniliyim monobook.js'yi.
Vito Genovese 14:08, 21 Kasım 2006 (UTC)
Tamam benimkiyle aynı hale getirdim denemek için. Şimdi CTRL ve F5 tuşlarına aynı anda bas. O kendi kendine bir debelensin, titresin, kendine gelsin. Sakinleştiği zaman herhangi bir sayfada değiştir e bastığın zaman sol altta yeni eklediğim fonksiyonları görmen lazım. Bu fonksiyonlar her sayfada çıkacak bu şekilde. Ayrıca da üstte "değiştir", "geçmiş", "adını değiştir" gibi bir sekme şeklinde tasarlanmış butonlar da çıkacak. Üstteki butonlar ise değiştirdiğin sayfanın türüne göre değişiyor, kullanıcı mesaj sayfalarında hoş geldin butonu çıkıyor mesela, resim sayfalarında ise belirsiz butonu.
Sil dediğin zaman da hem üstte hem altta fonksiyonlar çıkacak. Üstteki butonlara bastığın an silme işlemi gerçekleşecek, yani autosubmit fonksiyonu var onlarda. Sol alttakiler ise sadece silme özetine gerekli bilgiyi ekleyecek, onayı ayrıca vermen gerekecek. İki ayrı VP:HS kriterinden silme işlemi yapmak istediğin zaman işine özellikle yarayabilir sol tablodakiler.
Onun dışında engelleme işleminde de karşına çıkacaklar. Sol tablo fonksiyonlarının engel için olanını eklemedim henüz, bir iki güne hazır olacak o da.
Hazırsan bas CTRL + F5'e, eğer olmazsa JavaScript (bu fonksiyonları var eden güzellik) deaktive edilmiş demektir tarayıcında. Ayarlarını bir kontrol ederiz o zaman.
Hadi bekliyorum! :)
Vito Genovese 14:16, 21 Kasım 2006 (UTC) istihare'nin silinme nedeni olarak telif konusunu anlayamadım. Herhangi bir yerden alıntılanmamıştır. Gerekçe başka bir gerekçe mi?
[değiştir] Template subsitution
Merhaba Zeynep,
Şablonları kopyala yapıştır yapmıyorum. Sadece {{subst:şablonadı}} şeklinde kullanıyorum ve bunu bilerek yapıyorum. Zira Şablon:Hoşgeldin'in şu andaki durumunda olduğu gibi substitution işlemiyle eklenmemiş şablonlar korkunç bir sunucu yükü doğuruyor. Şu an hemen hemen herkes bu şekilde ekliyor zaten şablonları, o yüzden sana da bu yöntemi kullanmanı tavsiye ederim, Viki'nin daha yüksek bir performansla kullanılabilmesi için.
Elbette ki biliyorum köşeli parantez ve şablon ilişkisini :)
Sevgiler
Vito Genovese 12:55, 23 Kasım 2006 (UTC)
[değiştir] Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri
Daha önce açılış olan Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesi uzun süredir ilgisiz duruyordu. Türkiye'nin yerleşim yerlerinin oluşturulması, düzenlenmesi, standartlarının tartışılması ve geliştirilmesi için önemli bir proje. Şu ana kadar adlandırma ile ilgili tartışmalar bile farklı yerlerde yapıldı veya benzer yerleşim birimleri için farklı şablonlar kullanılmakta. Tüm bu konuların koordineli olarak düzenlenmesi ve güncelleştirilmesi için bu konuda bir projeye ihtiyacımız var. Aklımda olan projelerden bir tanesi de, VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesinin altında haftanın projesi şeklinde, her hafta bir ilin, il ve ilçe maddelerinin; yoksa açılması, olanların şablonlarının düzenlenmesi ve güncellenmesi, proje sayfasında bulunan taslak şablona göre en azından gerekli bilgilerin kısa olarak girilmesi, telifli kısımların çıkarılması bir proje var. Bu proje en mantıklı plaka kodu sırasına göre yapılabilir. Bu da 81 il için projeye aktif katılım sağlandıktan sonra 1.5 senelik bir süreç demek.
Daha önce ufak bir davet mesajı köy çeşmesine yazdım fakat bu önemli projeye son değişikliklerde şu sıralarda aktif olduğunu düşündüğüm her kullanıcıya doğrudan atmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Şayet bu mesajın ulaşmadığı kullanıcılar varsa, onların da dikkatini çekebilirsiniz.
Bu mesajı alan her kullanıcının projeye katılması veya fikirlerini belirtmesi gerekmiyor. Şayet proje ile ciddi anlamda ilgileniyorsanız, Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri/Üyeler sayfasına isminizi ekleyebilirsiniz. Bu sayede proje ile ilgili yardım isteyecek kullanıcılar iletişim kuracakları kullanıcıları daha rahat ulaşabilirler. Daha sonra Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri sayfasını izleme listenize alabilirseniz, sayfada olan değişiklikleri ve aktif tartışmaları izleme listeniz sayenizde ulaşabilirsiniz.
Katılan ve katılmayan herkese şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 13:52, 25 Kasım 2006 (UTC)