Diablo 2
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Diablo 2, Blizzard'ın yaptığı bir Hack And Slash oyunudur.
Oyuna bir (isterseniz daha sonra birden fazla karakter de seçebilirsiniz.)karakter seçerek başlıyorsunuz. Sorcerer (büyücü), Paladin (kutsal şövalye), Barbarian (Barbar), Necromancer(Ölüm büyücüsü), Amazon, eğer eklenti paketiniz Lord of Destruction de varsa Assasin (Suikastçi) veya Druid (Doğa büyücüsü) seçebileceğiniz karakter çeşitlerini meydana getiriyor.
Oyunun konusu, 1. oyunda öldürdüğümüz Diablo(Lord of Terror)'nun, 1. oyundaki kahramanımızın bedenini ele geçirerek, daha güçlü olarak dünya üzerinde terör estirmesiyle başlıyor. Oyun boyunca kahramanımızla Diablo'yu ve diğer kardeşlerini (Mephisto(Lord of Hatred), Baal(Lord of Destruction)) dünyadan kovmaya çalışıyoruz. Oyunu Normal zorluk seviyesinde bitirince kahramanımız "Slayer" ön adını, Nightmare zorluk derecesinde bitirince "Champion", hell sevisesinde bitince "patriach" adı geliyor.
oyundaki zorluk seviyeleri:
normal: normal oyun
nightmare: yaratıklar +20 level bonus kazanıyor, kahramanınızın resistance'ları -20 düşüyor, daha kaliteli eşyalar düşmeye başlıyor.
hell: yaratıklar +50 level bonus kazanıyor, kahramanınızın resistance'ları -30 düşüyor (toplam -50), çok daha kaliteli eşyalar düşüyor.
[değiştir] v1.11 yaması
Oyuna en son yama ile (v1.11), sadece Battle.Net'te oynanabilen bir Uber-Quest eklenmiştir. Bu quest'te önce çeşitli boss'lardan anahtarlar toplanıyor, toplanan anahtarların bir paladin tarafından birleştirilmesiyle Uber-Quest kapısı açılıyor. İçeride, önce mini-uberler kesiliyor, ardından Uber-Diablo, Uber-Mephisto ve Uber-Baal aynı anda kesilmeye çalışılıyor. Eğer başarılı olunursa, sadece oraya özgü "torch" adı verilen charmlar (karakterinize çeşitli bonuslar veren eşyalar) düşüyor.
Sonuç olarak Diablo 2 mutlaka oynanması gereken bir oyundur!!!
Oyunu alacaksanız exp. oyunu da mutlaka kurun. Orjinal oyunlarda battle.net üzerinden online oynanabiliyor