Kullanıcı mesaj:Martianmister
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Konu başlıkları |
[değiştir] Hoş Geldin!
Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!
- Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
- Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
- Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
- Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
- Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
- Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim için Köy çeşmesi |
Ortak çalışma alanı Topluluk portalı |
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız VikiKaynak |
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız VikiSözlük |
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız VikiKitap |
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız VikiSöz |
---|
En çok sorulan... | Burada | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? | Gezinti | |||||
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? | Kaynaklar | |||||
Madde hakkında nasıl tartışırım? | Tartışma sayfasını kullanın | |||||
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? | Tavsiye | |||||
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? | Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü |
Kolay gelsin.
sanırım şablon oluşturmak için uğraşıyorsun. yardıma ihtiyacin olursa haber ver. Delamorena 13:05, 6 Ağustos 2006 (UTC)
[değiştir] interwiki
Merhaba Martinamister, gelmekle hemen bir cok guzel madde acmsissin, eline saglik. Maddelerinde diger dillerdeki wikipedilere baglanti saglayan interwiki eksik. Eklemesi oldukca kolay; genelde maddenin ingilizce karsigina gidip en altidaki koddan kopyalayabilirsin (tek bir baglanti versen bile botlar guncellemelerle digerlerini saglar). Ben Martin Mystere maddesine interwiki ekliyorum, maddenin en altinda gorebilirsin; baglantilarda sol sutunda altta cikacaktir. Tekrar hos geldin; firsatin olursa VP:IRC'de katilabilirsin. Tesekkurler, Citrat 16:32, 11 Ağustos 2006 (UTC)
Yardımınız için teşekkürler. Hemen ekliyorum.--Martianmister 10:16, 12 Ağustos 2006 (UTC)
[değiştir] Resimler
- Merhabalar öncelikle hoşgeldiniz,
Yüklediğiniz resimleri etiketleyerek mutlaka kaynak ve telif durumunu belirtmelisiniz. Resim etiketlerini bu sayfadan görebilirsiniz. Telif durumu bilinmeyen resimler, 10 gün içinde silinebiliyor. Örneğin yüklemiş olduğunuz 'Resim:Ahmet Necdet Sezer.jpg' dosyası 08 Ağustos tarihinde kaynak ve telif durumu belli olmadığından silinmiş. Etiketlemeyi ve kaynak belirtme işini resmi yüklerken açılan menüden yapabilirsiniz. Önceden yüklediğiniz resmi daha sonradan etiketlemek isterseniz , etiketler sayfasından uygun etiketi resmin sayfasına yapıştırabilir ve kaynağı yazabilirsiniz. Kolay gelsin,tşk.--renegademsj 12:09, 12 Ağustos 2006 (UTC)
[değiştir] Resminizde telif sorunu
Selamlar,
Yüklediğiniz resim veya resimlerin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.
Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.
Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.
Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır.
Kolay gelsin!
Vito Genovese 16:42, 6 Eylül 2006 (UTC)
Lütfen maddelerde siyasi içerikli değişiklik yapmaktan vazgeçin anlaşılan buradaki huzur sizi rahatsız ediyor. --88.240.59.230 11:49, 14 Eylül 2006 (UTC)
Nerede nasıl bir siyasi değişiklik yapmışım merak ediyorum. Eğer o aktivist sözcüğünden rahatsız oluyorsanız fikrinizi tartışma bölümünde belirtebilirsiniz.--Martianmister 14:59, 14 Eylül 2006 (UTC)
[değiştir] İstanbul'da buluşma
Buranın biraz üstünde kullanıcıların İstanbul'da toplanmasından söz ediliyor. İstanbul'da oturan bir kullanıcı olarak belki ilginizi geçer diye düşündüm. İyi çalışmalar. --Bahar ✍ 12:01, 14 Eylül 2006 (UTC)
Otuz ikibin madde içinde uğraşacak başka madde bulamaman çok ilginç. Bu da senin ilerideki asıl yapmak istediğin için bir fikir veriyor.--88.224.79.89 17:26, 16 Eylül 2006 (UTC)
Nerede nasıl bir siyasi değişiklik yapmışım merak ediyorum. Eğer o aktivist sözcüğünden rahatsız oluyorsanız fikrinizi tartışma bölümünde belirtebilirsiniz.--Martianmister 14:59, 14 Eylül 2006 (UTC)
[değiştir] Telif ve yedi günde silme...
- Sanırım kastınız telifle ilgili bir sorundu(?), zira aklıma yedi gün içinde silinmesini gerektirecek başka bir sebep gelmiyor. Geçmiş kısmında maddenin, tembelejderha'nın telifli içeriği çıkarttığı bir değişiklik mevcut ki bu da son değişiklik, yani maddenin son hâli telif sorunu içermeyen bir taslak. Böylece madde 7 gün içinde silinmekten kurtarılmış oldu. Eğer telif hakkı ihlali görürseniz Telif ihlal şablonunu kullanarak telif ihlali içeren maddeyi işaretleyebilir, şablonun üzerindeki prosedürü takip ederek uygun şekilde telif ihlalini bildirebilirsiniz. Eğer şablonu veya kullanımını anlayamazsanız herhangi bir Vikipediste anlatması için rica edebilirsiniz. Eğer sorunuz/yorumunuz farklı bir hususa dair ise, açıklarsanız cevaplamaya çalışırım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 17:15, 27 Eylül 2006 (UTC)
[değiştir] VikiBuluşma
İlginize, bilginize: Vikipedi:Buluşma/İstanbul (17 Kasım 2006).
Tartışılacak konular: "21 Aralık Wikipedia paneli", "Wikimania 2008"