Maiori

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Maiori plajı.
Büyüt
Maiori plajı.
San Nicola di Thoro Plano.
Büyüt
San Nicola di Thoro Plano.
Tipik bir Maiori sokağı
Büyüt
Tipik bir Maiori sokağı

Maiori (asıl ismi Reghinna Maior) İtalya'nın Salerno ilinin Amalfi sahilinde bulunan bir kasabadır. 6.000 sakini bulunan kasaba, kaplıcası ile Antik Roma devrinden beri popüler bir yerdir. Maiori ekonomisi başlıca turizmden oluşmaktadır. Amalfi sahili boyunca en uzun plaj şeridi burada bulunmaktadır.

20. yüzyılın ortalarında, Roberto Rossellini bazı filmlerini burada çekmiştir: Il Miracolo (Mucize), L'Amore (Aşkın Yolları, 1948) filminin ikinci bölümü, La macchina ammazzacattivi (Kötü İnsanları Öldürmek için Makine, 1952) ve Il viaggio in Italia (İtalya'ya Seyahat, 1953).

Konu başlıkları

[değiştir] Tarih

Kasabanın kökenleri hakkında bilgiler açık değildir, fakat kasabanın asıl ismi komşusu Reghinna Minor'a karşılık Reghinna Maior'dur. Sahil boyunca tüm yerler Etrüsklü ve Romalı gibi farklı fatihler tarafından yapılmıştır.

830 ile 840 yılları arasında, sahil şeridinde bulunan yerler birleşerek Amalfi Devletleri Konfederasyonu'nu oluşturmuşlardır. Bu Amalfi Deniz Cumhuriyeti'nde; Lettere ile Tramonti arası ve Cetara ile Positani arası, ve Capri adası birleşmiş durumdaydı ve halkalarının hepsi Amalfitaner olarak adlandırılıyordu. O tarihlerde, her şehir kendi adını ve yönetimsel özerkliğini korumuştu, ve her birinin federasyon içinde özel bir rolü vardı[1].

[değiştir] Şehir bölümleri

  • Maiori Erchie
  • Maiori S. Pietro
  • Maiori S.Maria delle Grazie
  • Maiori Vecite
  • Maiori Ponteprimario

[değiştir] Notlar

  1. "Maiori'in Tarihi", eCostiera Malfitana. URl son erişim tarihi 2006-04-30.

[değiştir] Dış bağlantılar

[değiştir] Kaynaklar