Kullanıcı mesaj:Tolstoyevski
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Biraz geç oldu ama == Hoş Geldin! ==
Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!
- Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
- Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
- Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
- Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
- Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
- Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim için Köy çeşmesi |
Ortak çalışma alanı Topluluk portalı |
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız VikiKaynak |
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız VikiSözlük |
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız VikiKitap |
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız VikiSöz |
---|
En çok sorulan... | Burada | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? | Gezinti | |||||
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? | Kaynaklar | |||||
Madde hakkında nasıl tartışırım? | Tartışma sayfasını kullanın | |||||
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? | Tavsiye | |||||
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? | Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü |
Kolay gelsin.
--Dbl2010 18:48, 5 Kasım 2005 (UTC)
Konu başlıkları |
[değiştir] Paris Komünü
Bende sana tam kaynağını soracaktım, istersen böyle uzun makaleler çevirdiğin zaman ingilizce wikipediadan makalenin altına kaynaklar kısmına yaz ingilizce sayfadaki bağlantıyı, daha güzel olur--Ugur Basakmesaj 22:34, 10 Aralık 2005 (UTC)
- Tamam en azından kaynağı bi şekilde belirtirsin. İngilizce wikiden versiyon id'si ile eklemek daha doğru olur, ben yaparım onu şimdi.--Ugur Basakmesaj 22:42, 10 Aralık 2005 (UTC)
[değiştir] İmza
Tartısmalarda yazinizın sonuna "~~~~" yazarak imza atabilirsiniz. Kolay gelsin . Prosure 08:13, 12 Aralık 2005 (UTC)
[değiştir] Tartışma
Sayın Tolstoyevski, burası görüş ayrılıklarının tartışılacağı bir yer değil. Benim itirazım sizin yönteminize idi. İsterseniz bu konuyu daha etraflıca başka bir yerlerde tartışırız ama burası uygun değil. İyi çalışmalar. Prosure 09:19, 12 Aralık 2005 (UTC)
[değiştir] Kapsamlı olmuş
Sosyalizm maddesinin eski hali de fena değildi, ama oldukça kısa ve basitti. Yeni hali daha kapsamlı ve iyi olmuş. Ben de ufak tefek dil düzeltmeleri yapıp, diğer dillerdeki Wikipedia'ların sosyalizm sayfalarına bağlantılar ekleyerek katkıda bulundum. Elinize sağlık... Muhammedcimci 16:53, 17 Ocak 2006 (UTC)
- kızıl ordu fraksiyonu maddesini ben karıştırdım galiba. tam emin olamamıştım, bugün bakacaktım, siz halletmişsiniz. neyse.. kolay gelsin. --kibele 12:31, 1 Eylül 2006 (UTC)
- * :) teşekkürler. size de kolaylıklar.. --kibele 16:56, 1 Eylül 2006 (UTC)
- meraba tolstoyevski. felsefe portalı tartışmalarına yazdıklarınızı okudum. iyi niyetle yapıldığını düşünerek sadece sonuç üzerine fikir beyan ettiğim halde bir kullanıcının nasıl genellemelerle ve nasıl bir üslupla konuştuğunu gördünüz. ama ben kendince bir argümanı olan diğer kullanıcıya anlatmaya çalıştım meseleyi. o kadar genel anlayışlar ki bunlar, kimseyi suçlamak aklımdan geçmez. kadın -kesinlikle bayan değil- olmamın önemi yok. zaten güney amerikalı da değilim.. :) vikipedide en son istediğim şey tek bir ideolojinin, konunun, cümlenin bayraktarlığını yapmak. ama her zaman diğerini anlamaya çalışmanın ve adaletli olmanın peşinde olabiliriz diye düşünüyorum. neyse, uzun sözün kısası, bunu bilsem de, yalnız olmadığımı hissettirdiğiniz için teşekkür etmek istedim, bunun için de yeni kıtanın yerli kadınları yardıma geldi. selamlar. --kibele 14:37, 7 Eylül 2006 (UTC)
[değiştir] Resminizde telif sorunu
Selamlar,
Yüklediğiniz resim veya resimlerin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.
Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.
Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.
Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır.
Kolay gelsin!
Vito Genovese 03:42, 11 Eylül 2006 (UTC)
[değiştir] kara film
- aman estağfurullah, üstad da ne demek! :) ilk fırsatta bakıcam. kolay gelsin. --kibele 17:08, 23 Eylül 2006 (UTC)
- ...demişim. sonra bakıp bakıp geri dönmüşüm. :) maddenin kallavi olmasını bir tarafa bırak, yüzlerce film ve yönetmen ve oyuncu ismi, insanın başı dönüyor takdir edersin ki.. aslında yapılması gereken orijinaliyle karşılaştırmalı bir düzeltme. ama benim ingilizcem sadece takıldığım yerlerde karşılaştırmaya yetebiliyor. her neyse sonuç olarak istediğim gibi olmasa da biraz bakmaya başladım. ama sanırım gündüz gözüyle ve sağlam kafayla devam etmek gerekiyor, yarım bıraktım sanılmasın. filmlerin türkçe isimlerinde ilk gösterimde kullanılanlarını tercih etmek iyi olabilir (aşktan da üstün gibi). sonuç olarak elinize sağlık. --kibele 19:15, 27 Eylül 2006 (UTC)
[değiştir] telifçi geldii..
- merhaba tolstoyevski. uyarın üzerine telifihlal etiketi koydum, senin verdiğin kaynağı da ekledim. yanlış varsa sana havale ederim, bilesin :) rastladığın zaman sen de aynı şekilde etiketleyebilirsin. bu arada yarım bıraktığım kara filmi de hatırlamış oldum yukardaki mesajlardan :( kolay gelsin. --kibele 06:57, 19 Ekim 2006 (UTC)