Kullanıcı mesaj:Bilgen

Vikipedi, özgür ansiklopedi

[değiştir] Hoş Geldin!

Hoş Geldin Bilgen!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin.

--Ugur Basakmesaj 00:17, 8 Ocak 2006 (UTC)

[değiştir] Şarkı sözleri ve telif

Merhaba Bilgen, İbrahim Tatlıses albümlerini girdiğini gördüm, şarkı sözlerinin Vikipedi`de yer alması telif hakkına aykırı. Mesela İngilizce Vikipedi`de yer alan Yesterday maddesi şarkı hakkında birçok bilgi içermekteyken şarkı sözlerini içermiyor. Discussion bölümünde bu konu tartışılmış. Henüz yolun başındayken uyarmak istedim :). Başta ben de aynı hataya düşmüştüm ve birkaç Müslüm Gürses parçasının şarkı sözünü Vikipedi`ye eklemiştim fakat kaldıracağım. Kolay gelsin. 16 22:53, 9 Ocak 2006 (UTC)

[değiştir] İhlal olduğu kesin mi?

Uyarın için teşekkürler... Şarkı sözlerini göstermenin bir ihlal oluşturduğuna emin misin? Bu konuda Vikipedi'nin kesin bir ilkesi var mı? Yazdıklarımı silmeye başlamadan önce kuraldan emin olmak istiyorum! Yani söz yazarı ve bestecinin isimlerini belirttikten sonra şarkının sözlerini okuyuculara göstermek bir telif hakkı ihlali olarak değerlendirilemez diye düşünmüştüm... Ayrıca mesela Sezen Aksu'nun birçok şarkısının sözlerine de yer verilmiş ansiklopedide Bilgen 13:04, 10 Ocak 2006 (UTC)

Şarkı sözlerinin telif hakkı ihlali olduğu bence de doğru. Yani benim bilgim de bu yönde, teşekkürler :)--Alperen 13:12, 10 Ocak 2006 (UTC)

10 albümün şarkı sözlerini girmiştim. Hepsini sileceğim. Peki. Bilgen 19:18, 10 Ocak 2006 (UTC)