Kullanıcı mesaj:Abaacus

Vikipedi, özgür ansiklopedi

[değiştir] Hoş Geldin!

Hoş Geldin Abaacus!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin.

--KIZILÖTESİ 11:25, 9 Eylül 2006 (UTC)

[değiştir] Telif hakları

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Ancak kamu malı ilan edilmiş veya GÖBL kaynaklardan içerik aktarabiliriz. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler!

Vito Genovese 02:41, 2 Kasım 2006 (UTC)


Merhaba Abaacus,

Lütfen Vikipedi'ye telifli içerik ekleme. Başka bir uyarıda bulunmak istemiyorum. Konuyla ilgili detaylı bilgiyi Vikipedi:Telif hakları sayfasında bulabilirsin.

Vito Genovese 03:14, 2 Kasım 2006 (UTC)


Eklediğin metin şu adreste bulunuyor ve telif hakkı saklı gördüğün üzere. Onun dışında bulunmayan bir maddeyi girmenin tabi ki zararı olamaz.

Bir de ricam mesajlarını sayfamın en altına yazmam. Aksi takdirde karışabiliyor diğerleriyle.

Sevgiler

Vito Genovese 03:24, 2 Kasım 2006 (UTC)


Ansiklopedikliğine kesinlikle itirazım yok. Ancak bir konuda yanılıyorsun. O metin Canim.net'in kesinlikle babasının malı. İşte bu yüzden Vikipedi:Telif hakları sayfasını okumanı tavsiye etmiştim. Zira özgür lisanslı olmayan hiçbir kaynaktan Vikipedi'ye metin aktaramıyoruz. Bilgiler elbette telifli değil, cümleler telifli. O yüzden aynı biyografiyi kendi cümlelerinle yazman en doğrusu olacaktır.

Vito Genovese 03:31, 2 Kasım 2006 (UTC)


Mis! Eline sağlık!

Vito Genovese 03:50, 2 Kasım 2006 (UTC)